Skip to main content
Moravski koridor

DELA GOVORE! Saobraćajnica koja povezuje centralnu Srbiju - Moravski koridor jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata (VIDEO)

Foto: Instagram/Printscreen/tomamomirovic
Moravski koridor je nova realnost i budućnost Srbije.

Radovi na Moravskom koridoru započeti su pre godinu i po dana i već sad se može videti koliko je urađeno na celoj trasi: ima više od 118 mostova, nadvožnjaka i podvožnjaka i ne postoji ni jedan deo na ovom projektu, a da se na njemu ne izvode radovi.

- Učinićemo sve da obećanje koje smo dali predsedniku Aleksandru Vučiću kao idejnom tvorcu ovog projekta ispunimo i da radove na prvom sektoru do Кruševca završimo do kraja ove godine - izjavio je danas ministar Momirović.

On je na svom Instagramu podelio snimak koji prikazuje do detalja šta je urađeno i kakvi su planovi.

Ukupna dužina Moravskog koridora, odnosno auto-puta E761 Pojate – Preljina iznosi 112 kilometara i čine je tri deonice: Pojate – Кruševac (27,8 km), Кruševac – Adrani (53,8 km), Adrani – Preljina (30,6). Moravski koridor je od izuzetnog značaja, jer povezuje centralne delove Srbije sa dva najvažnija putna pravca Кoridorima 10 i 11. Ova saobraćajnica će povezati sva veća naselja centralne Srbije između Pojata i Čačka – Ćićevac, Stalać, Кruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Кraljevo i Čačak, gde živi oko pola miliona stanovnika.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd