Skip to main content
novac

EVO KAKO DA DOBIJETE NOVAC! Detaljni koraci za državnu pomoć - ovo je NEOPHODNO

Foto: SD/ilustracija
Licima koja su stekla pravo na isplatu pomoći u maju biće isplaćeno najpre 30 evra u novembru, kao drugi deo pomoći iz maja ove godine, a potom i dodatnih 20 evra u decembru.

Ministarstvo finansija objavilo je danas sve neophodne podatke za građane koji žele da od države dobiju novčanu pomoć od 30 plus 20 evra do kraja ove godine.

CENE GARAŽA DIVLJAJU! U Beogradu parking mesto košta koliko i stan u Kragujevcu

CENE GARAŽA DIVLJAJU! U Beogradu parking mesto košta koliko i stan u Kragujevcu

KADA ĆE BITI JEFTINIJI OGREV ZA ZIMU? Velika potražnja - u Srbiji tržište stabilno

KADA ĆE BITI JEFTINIJI OGREV ZA ZIMU? Velika potražnja - u Srbiji tržište stabilno

JOŠ JAČE DIGITALNE VALUTE! Zbog ovog bi bitkoin mogao da bude vredniji nego ikad

JOŠ JAČE DIGITALNE VALUTE! Zbog ovog bi bitkoin mogao da bude vredniji nego ikad

- U cilju kontinuirane podrške stanovništvu usled pandemije virusa kovida 19, Vlada Republike Srbije omogućava svim punoletnim državljanima Republike Srbije, koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i važeću ličnu kartu, da do kraja godine dobiju novčanu pomoć u iznosu od 30 plus 20 evra - objavili su iz ministarstva.

Licima koja su stekla pravo na isplatu pomoći u maju biće isplaćeno najpre 30 evra u novembru, kao drugi deo pomoći iz maja ove godine, a potom i dodatnih 20 evra u decembru, po srednjem kursu Narodne banke Srbije.

novac
Foto: Profimedia/ilustracija

- Korisnici penzija, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija dobiće novčanu pomoć bez podnošenja prijave. Takođe, svi građani koji su se u maju mesecu prijavili za novčanu pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra, ne treba ponovo da podnose prijavu jer će im i dopunska pomoć biti automatski uplaćena - napomenuto je.

Kako je dodao, ostali punoletni državljani Republike Srbije, sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije i važećom ličnom kartom, koji se prethodno nisu prijavili, a žele da dobiju dopunsku novčanu pomoć u iznosu od 20 evra u dinarskoj protivvrednosti, kao i oni koji su u međuvremenu stekli pravo na pomoć (bilo da su postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište i ličnu kartu), mogu da se prijave na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs u periodu od 15. do 30. novembra 2021. godine.

- Nakon unošenja osnovnih ličnih podataka (JMBG, broj lične karte i ime banke), biće im zavedena prijava čiji će status moći da provere na navedenom portalu. Nakon obrade prijave, prijavljeni državljani će iznos dopunske novčane pomoći moći da podignu sa svog ili namenskog računa - poručili su iz ministarstva.

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd