clear sky
22°C
30.04.2024.
Beograd
eur
117.1205
usd
109.1422
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

STAKLENA TORTA ZALUDELA SVET: Pogledajte kako i vi da napravite ovu staklenu glazuru (FOTO + VIDEO)

21.05.2016. 06:10
Piše:
Srbija Danas/Story
Staklena torta
Staklena torta / Izvor: Foto: Instagram/ olganoskovaa

Brza, laka i prelepa za oko.

Ceo svet je poludeo za tortama koje izgledaju kao da su od stakla, a evo kako i vi možete da ih napravite.

Devojka koja je prva objavila ove torte na svom Instagram profilu Olga Noskova dugo je krila svoj dragoceni recept. Sada kada je otkriven, piše Story, deluje tako lako i jednostavno da možete probati i sami. 

ZA PRAVE SLADOKUSCE: Ledena kafa sa NUTELOM (VIDEO)

Sastojci:

20 g želatina u prahu
120 ml vode
300 g glukoze
300 g šećera
150 g maslaca
200 g zaslađenog kondenzovanog mleka
300 g čokolade (bele, crne ili mlečne)
boje za hranu

ŽENE, ODMORITE MALO: Ovo je preukusni čokoladni kolač koji može da napravi SVAKI MUŠKARAC (VIDEO)

ODUŠEVITE VAŠE NEPCE I STOMAK: Napravite preukusna ČOKOLADNA JAJA! (VIDEO)

ČOKO FANTAZIJA: Sipajte vreli karamel sos na čokoladnu loptu i RASPAMETITE goste! (VIDEO)

TOTALNI HIT U JAPANU: Kolač koji izgleda kao KAPLJICA KIŠE! (VIDEO + FOTO)

 Priprema: Stavite želatin u hladnu vodu. Prokuvajte glukozu, šećer i vodu. Sklonite s vatre i u smesu dodajte želatin. Dodajte kondenzovano mleko. Prelijte preko čokolade i maslaca i mešajte da mehurići sa vazduhom nestanu. Glazuru koristite na temperaturi od 35 stepeni.

Postupak pprelivanja torte glazurom možete videti u videu: