Trend: Pekare za pse
Pasja pekara HOV-HOV danas ima poslovnice u Mariboru, Ljubljani, Kopru i u Masarikovoj ulici u Zagrebu. Začetnica ideje je mlada Slovenka Nastja Verdnik koja je kao novinarka ostala bez posla, piše poslovni.hr.
Pečenjem psećih kolačica je počela da se bavi zbog alergija njenih ljubimaca, a nakon velikog interesovanja njenih prijatelja, ali i drugih ljudi, ideja se ubrzo pokazala isplativom.
Iz HOV-HOV-a navode kako su želeli ljubimcima da ponude poslasticu, načinjenu od sastojaka koje poznaju i za koje su sigurni da su zdravi. Uskoro je potražnja i količina zahtevala predanost i cielodnedni rad, zato su ideji posvetili većinu svog vremena i otvorili pasju pekaru.
Vlasnice pekare u Zagrebu Gordana Štajnbauer Serdar i Maja Kolman Maksimiljanović prepoznale su sjajnu ideju Pasje pekare, pa su, kako kažu, odlučile da omoguće ljubimcima da imaju svoju pekaru u najužem centru grada.
"Pekara nudi pseće kolačiće izrađene ručno i pečene na tradicionalan način. Svi sastojci su izrađeni od ekološki uzgojenih namirnica s certifikatom BIO, bez aditiva i konzervansa, lako su probavljivi, s malo kalorija, i prikladni za sve pasmine pasa", rekla je Gordana Štajnbauer Serdar.
U ponudi se nalaze keksi u manjim i većim pakovanjima i sveže poslastice kao što su šaumrolice, lincer kolačići, riblji ili mesni mafini, pasje BIO lizalice ili perece i roladice od oraha. Od septembra, ponuda će biti posebno prilagođena psima koji pate od gastritisa, dijatebesa i drugih bolesti koje su povezane s ishranom.