Skip to main content
impotencija

IMATE 45, A ŽELITE VRELI SEKS I POSLE 70-te? Tri SAVETA da budete ZVER U KREVETU i u dubokoj starosti

Foto: Profimedia
Budite seksualna zver!

Seks posle 45. godine vma možda ne izgleda toliko zanimljivo. Ipak, uz par pravih saveta, možete se osetiti potentno kao da vam je 25 (možda čak i bolje).

Razbijte rutinu

Nakon nekoliko godina sa istim partnerom, seks može postati... pa, manje zanimljiv. I to nije baš vezano za životno doba u kome se nalazite. Ako već decenijama spavate sa istom osobom, može biti veoma teško da unesete neke inovacije u seksualni život, ili mislite da ste ih sve isprobali. Zato mnogi parovi posle pedesete godine, jednostavno okače kondome o klin i predaju se životu bez seksa. Bar sa svojim partnerom. Zato vidite mnogo više frustriranih gospođa koje planu na svaku sitnicu ili sredovečne muškarce koji se vucaraju sa mladim devojkama. Bez seksa nema života, i to je činjenica. To što je seks postao dosadan, nije razlog da ga ne osvežite. Sitne promene, poput seksi veša, nove poze, možda čak i BDSM ili iznenadnog zaskakanja partnera, su i više nego dovoljno. Pogotovo ako uopšte ne upražnjavate odnose - onda je samo to što ste voljni da gužvate čaršave dovoljna inovacija. Ako vam fali inspiracije, naš tekst AKO SAM U BRAKU, NISAM "UMREO": Začinite svoj bračni život seksom, može vam pomoći da izađete iz kolotečine i ponovo zajašite vašeg vranca.

Bdsm
Foto: Profimedia

Razvežite jezik!

Ako imate preko četrdeset pet, a još uvek ne znate kako verbalno da se izrazite i kažete šta očekujete od partnera u krevetu, onda je stvarno krajnje vreme da pustite glas. Za dobar seks, kao i za svaki odnos, ključ je komunikacija. Iskren, otvoren razgovor, bez zabranjenih tema  je jedini način da shvatite što u stvari vaš partner želi i šta vi želite od njega u činu spajanja dva tela u divljoj požudi. Neverovatno koliko se parova stidi i boji da priča sa partnerom o tom strašnom bauku zvanim seks. Ako već decenijama spava pored vas i gleda vas dok balavite jastuk, a sigurno je neki put za toliko godina i osetio sve čari vašeg unutrašnjeg bića kada vam se oteo "golub" ili podrig i kada ste prošli zajedno sito i rešeto, zar vas je stvarno sram da pričate otvoreno sa njim o seksu? Stvarno?

Ipak, ovaj razgovor obavite u adekvatno vreme. Koje to stvari NE SMETE reći u toku seksa saznajte OVDE!

Stariji par
Foto: Profimedia

Izađite iz spavaće sobe

Beneficija života posle četrdeset pete godine je da ste rasterećeni i da su vaša deca verovatno odlepršala iz porodičnog gnezda i žive svoje živote u svojim stanovima. Kažemo verovatno, jer ovo je ipak Srbija u kojoj je normalno da "deca" žive sa roditeljima do 35. godine. Ili čak i posle venčanja dovedu svog bračnog druga da živi sa vama. Ipak, iako ste zaglibili u ovoj situaciji možete naći lufta bar deset dana godišnje kada odu na raspust, odmor, poslovni put. Tada iskoristite svoju samoću i vodite ljubav sa partnerom van okrilja spavaće sobe. Batalite krevet i overite svaki kutak kuće, a kako saznajte OVDE.  Takođe, ako u vama još uvek tinja žar egzibicionizma izaberite neko od ovih 15 neobičnih mesta na kome ćete uživati u vrelom seksu.

Stariji par
Foto: Profimedia

Ne zaboravite koliko imate godina

Možda nam je um i duh mnogo fleksibilniji tokom godina, ali telo nije. Kosti su krhkije, neke stvari se slabije podižu u vazduh, a i seksualni libido slabi.

Ali uz malo obostranog razumevanja, sve se da ispraviti. Neka on vas razume kada kažete da jednostavno niste raspoloženi za seksanje, ali razumite i vi njega ukoliko ne može da obavi performans kako treba i vi očekujete.

Impotencija
Foto: Profimedia

Žene su u velikoj prednosti jer njihova špilja zadovoljstva stari neznatno i godine ne predstavljaju problem za njeno funkcionisanje i dostizanje eksplozije strasti. Možda je na izgled drugačija, ali iznutra uvek ostaje šiparica. Naravno, dokle god je koristite i ne dozvolite da se navata paučina na nju. A i uvek možete da je orosite. Muškarci posle pedesete imaju dosta fizičkih problema. Jedan od njih može biti i podizanje jarbola u toku seksualnog čina. Ukoliko je impotencija čest problem, nemojte odmah kolutati očima, prebacivati mu ili frustrirano frktati. To će biti još gore i ko zan kada će sa takvim psihološkim prebacivanjem od spljoštene palačinke biti u stanju da dođe do tvrde palice kojom vas je u mladosti žario i palio. Fino porazgovarajte i zajedno dođite do rešenja. Erekcija posle 60-e godine je sasvim moguća.  

Takođe, obratite pažnju na poze u seksu. Pažljivo listajte Kamasutru, kako se ne bi ukočili ili polomili nešto, pa čin seksa završiti u urgentnom.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd