Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ТРОПСКЕ ОБАЛЕ И СУНЦЕ ТОКОМ ЦЕЛЕ ГОДИНЕ? ШТО ДА НЕ: Услови и одредишта која отварају врата нашим радницима

27.02.2021. 16:59
Пише:
Србија Данас/Блиц
Tropska odredišta
Тропска одредишта / Извор: Профимедиа

Поред земаља које су се првобитно отвориле за раднике на даљину прошле године, нова одредишта покренула су програме којима се радници искушавају да своје домове оставе због тропских обала

Људи који раде од куће имају више могућности за живот у иностранству него икада раније.

ДРЖАВНА ПОМОЋ ЗА ХОТЕЛИЈЕРЕ: Ко може да аплицира за бесповратна средства и који су услови?

ДРЖАВНА ПОМОЋ ЗА ХОТЕЛИЈЕРЕ: Ко може да аплицира за бесповратна средства и који су услови?

ИЗГРАДЊА ДЕОНИЦЕ АУТОПУТА ОД ШАПЦА КА РУМИ ПОЧИЊЕ У МАРТУ: Министар Момировић позвао да се убрзају радови (ФОТО)

ИЗГРАДЊА ДЕОНИЦЕ АУТОПУТА ОД ШАПЦА КА РУМИ ПОЧИЊЕ У МАРТУ: Министар Момировић позвао да се убрзају радови (ФОТО)

СЈАЈНА НАЈАВА ПРЕДСЕДНИКА: За 27 минута, по цени од 1.000 динара, путоваћемо за Нови Сад најлепшим возовима у Европи

СЈАЈНА НАЈАВА ПРЕДСЕДНИКА: За 27 минута, по цени од 1.000 динара, путоваћемо за Нови Сад најлепшим возовима у Европи

Поред земаља које су се првобитно отвориле за раднике на даљину прошле године, нова одредишта покренула су програме којима се радници искушавају да своје домове оставе због тропских обала и сунца током целе године.

Шта је потребно?

  • Запослење ван предвиђеног одредишта (обавезно),
  • доказ о довољним средствима за дугорочни боравак (обично је потребно),
  • здравствено осигурање (добра идеја, чак и ако није обавезно)
  • и негативни ковид тестови, наравно

- Додајте таксе за пријаву и неколико других захтева - путници могу осигурати радна места на плажи током зиме 2022. године, пише ЦНБЦ.

ЦНБЦ представља неке опције:

Монтсерат

Туристи тренутно не могу ући у Монтсерат, али радници који посао обављају на даљину могу.

Печат Montserrat Ремоте Workers, објављен 29. јануара, омогућава путницима да живе и раде на малом карипском острву до 12 месеци.

- Одговор на ову иницијативу био је изузетно позитиван - рекао је Ворен Соломон, директор туризма Монтсерата за ЦНБЦ Глобал Травелер и додао:

- Географско ширење подносилаца захтева поклапа се са нашим главним међународним тржиштима извора, наиме САД-ом, Канадом, Уједињеним Краљевством и Европом - казао је он.

Montserat
Монтсерат / Извор: Профимедиа

Радници на даљину (укључујући слободњаке и консултанте) морају имати здравствено осигурање и годишњи приход од најмање 70.000 америчких долара. Накнаде за појединце износе 500 УСД, или за породице 750 УСД или више.

Подносиоци захтева у року од недељу дана знају да ли су одобрени. Једна од 14 британских прекоморских територија, Монтсерат је дом за око 5.000 људи, што значи да "сви свакога познају", према веб страници острвског туризма.

Радници морају да имају негативан тест на ковид-19 и 14 дана у карантину у смештају по свом избору. До данас је на острву потврђено само 20 случајева ковида.

"Марке" се не могу обновити, иако се радници могу поново пријавити да остану још годину дана.

Бахами

Људи који мисле да би се могли уморити од боравка на једном острву могу се пријавити за програм Бахами Ектендед Access Травел Stay.

Нова 12-месечна боравишна дозвола, скраћено названа БЕАТС, омогућава удаљеним радницима и студентима да живе и крећу се између 16 различитих острва на Бахамима, укључујући Андрос, Екумас, Eleuthera и Парадисе Исланд.

Пријаве се обрађују у року од пет дана и коштају 25 долара по особи. Радници морају да доставе доказ о запослењу, док студенти морају да покажу доказе о упису у школу и средства за покривање животних и путних трошкова. Уз додатне накнаде, студенти могу приступити Универзитету на Бахамима ради техничке подршке и других образовних услуга.

Bahami
Бахами / Извор: Профимедиа

Ако буде одобрен, главни подносилац пријаве мора платити 1.000 и 500 америчких долара за сваког издржаваног члана. Могућа су обнављања, за максимални боравак до три године.

Путницима је потребан негативан резултат теста ковид-19 (урађен не више од пет дана пре доласка) да би се пријавили за здравствену визу за Бахаме, што је додатни услов. Почев од 1. новембра ове године, посетиоци више не морају у карантин по доласку.

Дубаи

Све националности могу да се пријаве за нови програм рада на даљину у Дубаију, под условом да зарађују 5.000 долара месечно.

Путници који нису сигурни да ли се обавезују на програм могу у Дубаи ући по туристичкој визи, а затим се пријавити за програм рада током боравка.

Када се пријаве 287 долара, накнаде су ниже од већине других програма. Кандидати морају имати здравствено осигурање које важи у Уједињеним Арапским Емиратима и показати доказ о приходу у облику платних листова и банковних извода.

Dubai
Дубаи / Извор: Профимедиа

Као и други програми, радници могу напустити и поново ући по жељи, али боравци могу бити опозвани ако путници одлазе шест непрекидних месеци. Радници могу да унајме дадиље и возаче, изнајме аутомобиле и упишу децу у школски систем Дубаија.

Да би ушли у Дубаи, путници морају да стигну са негативним тестом ПЦР направљеним најкасније 72 сата пре поласка. По слетању могу бити потребни додатни тестови, а становницима Јужне Африке или Нигерије тренутно је забрањен улазак.

Емират је почетком овог месеца донео нове строге мере за сузбијање рекордних стопа заразе које су уследиле након високо критиковане децембарске сезоне путовања. Пораст инфекција поклапа се са снажном кампањом вакцинације, при чему су УАЕ на другом месту иза Израела у проценту популације која је вакцинисана.

Маурицијус

Радници који траже "безбедно место" за искрцавање током пандемије могу узети у обзир Маурицијус, кажу локални туристички званичници острвске државе смештене на југоистоку Африке.

Држава са скоро 1,3 милиона људи до данас је забележила 610 случајева ковида, од којих се мало догодило 2021. године.

Дигитални номади и пензионери који су спремни да следе његове "ригорозне" здравствене мере могу да поднесу захтев за "Премиум Виса" да би остали годину дана, наводи се на званичном туристичком веб месту у земљи. Да би ушли, путници морају у карантин две недеље и проћи четири ковид-19 теста.

Mauricijus
Маурицијус / Извор: Профимедиа

Не плаћа се накнада, иако подносиоцима захтева требају дугорочни планови смештаја, путно и здравствено осигурање и доказ о довољним средствима за боравак на Маурицијусу, што је дефинисано као најмање 1.500 америчких долара месечног прихода. Уштеда од 18.000 америчких долара довољна је, рекао је Muhammad Мухсин Movlabaccus из Одбора за економски развој Маурицијус.

Нове визе, које су лансиране у новембру 2020., отворене су за становнике више од 100 држава, иако путници који су у протеклих 15 дана боравили у Великој Британији, Јужној Африци, Јапану и Бразилу не могу ући до 28. фебруара.