Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Вучић у Горњем Милановцу: Ђаци одушевљени председником, одмах му бацили кошаркашку лопту! (ВИДЕО/ФОТО)

28.02.2020. 13:04 14:58
Пише:
Србија Данас
Vučić
Вучић / Извор: Фото: Instagram/PrintScreen/buducnostsrbijeav/Youtube/ Танјуг News Agency official

Камен темељац за изградњу школе постављен је 1971. године, а сада је школа реновирана и савремено опремљена.

Председник Србије Александар Вучић обилази данас адаптирану и реновирану зграду Основне школе "Момчило Настасијевић" у Горњем Милановцу.

Предвиђено је да председник школу обиђе у 13.00, саопштила је прес служба председника.

ВУЧИЋ О ПРОДАЈИ КОМЕРЦИЈАЛНЕ БАНКЕ: То је добар посао за Србију!

ВУЧИЋ О ПРОДАЈИ КОМЕРЦИЈАЛНЕ БАНКЕ: То је добар посао за Србију!

Вучић отворио нови хотел у Београду: Овде је била рупа, а сад је инвестиција од 30 милиона (ВИДЕО)

Вучић отворио нови хотел у Београду: Овде је била рупа, а сад је инвестиција од 30 милиона (ВИДЕО)

У ПРВОМ КВАРТАЛУ НАЈВЕЋИ РАСТ У ЕВРОПИ Вучић: "Просечна плата у марту 515 евра"

У ПРВОМ КВАРТАЛУ НАЈВЕЋИ РАСТ У ЕВРОПИ Вучић: "Просечна плата у марту 515 евра"

СВЕЧАНИ ОБИЛАЗАК РЕНОВИРАНЕ ШКОЛЕ

Велики број грађана окупио се испред реновиране школе и дочекао председника Србије. Председник је ђацима поручио да уживају у обновљеној школи и да је њихово само да уче сада.

Vučić
Вучић / Извор: Танјуг/​Драган Кујунџић

- Децо, срећно! Да будете добри ђаци и слушате родитеље - поздравио је председник бројну окупљену децу и грађане и поручио им да је захвалан и срећан што су га овако дочекали. Вучић је додао да је срећан и што деца из Милановца имају овако лепу и модерну школу у коју је уложено 2,3 милиона евра.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг/​Драган Кујунџић

Председник Вучић је са основцима из Горњег Милановца обишао реновирану школу "Момчило Настасијевић" и том приликом рекао да му је изузетна част што има прилику да буде на свечаном отварању реновинаре установе и да она изгледа велелепно.

- Пред нама је много изазова, мигрантске кризе, корона вируси, питање Косова и Метохије, али уз ваше поверење и подршку можемо да одолимо свим изазовима.Оно што могу да вам обећам је нови ауто-пут, канализација, још две школе у Горњем Милановцу ће бити обновљене као и ова данас, и оно најважније је да је рад Србије у јануару месецу је виши за 6.5 одсто него претходних година.Да није корона вируса, могао бих слободно да кажем да нам је ово најуспешнија година, али сада ћу морати да сачекам - рекао је Вучић.

- Ово је једна од најлепше уређених школа. Два милиона и триста хиљада динара су уложени. Сада имамо 70 градилишта, а биће их сто - казао је Вучић и рекао деци да уче и да слушају родитеље.

Vučić
Вучић / Извор: Танјуг/​Драган Кујунџић

- Ја ћу опет доћи да неке друге објекте ускоро отварамо. Живело Таково, живео Горњи Милановац, живела Србија! - рекао је Вучић.

Вучић је са малишанима обишао и унутрашњост реновинаре школе и упитао их како се њима допада нова школа коју ће похађати.

- Ја мислим да вам је школа сада стварно лепа. Чиста, лепа, уредна - рекао је председник. 

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг/​Драган Кујунџић

Председник Вучић је гледао како Петар демонстрира вештине у каратеу у обновљеној сали за фижичко васпитање.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг/​Драган Кујунџић

- Браво Петре - рекао је Вучић уз аплауз.

Petar i Aleksandar
Петар и Александар / Извор: Танјуг/​Драган Кујунџић

- Овог јануара имамо 245 деце више рођених него у истом месецу прошле године. Више деце се рађа - казао је Вучић и додао да има све више људи са троје деце.

Вучић каже да где су људи богатији ту има мање деце.

- Компликовано је питање, није га лако решити - рекао је Вучић.

Председник Вучић је затим узео одбојкашку лопту и сервирао, а онда је уследио аплауз.

- Све најбоље вам желим - рекао је Вучић окупљенима.

Vučić
Вучић / Извор: Танјуг/Драган Кујунџић

Председник је у обновљенојшколи са основцима играо кошарку и на опште одушевљење деце показао своје умеће у овом спорту.

Питања новинара

Председник се захвалио директорки обновљене школе на гостопримству и пожелео да у реновираној школи буде што више деце и да ће у школи бити све више ђака. 

- Оно што је неопходно јесте да пружимо деци боље услове за образовање, да не иду одавде, и да њиховим родитељима олакшамо и обезбедимо њиховој деци бољу будућност - изјавио је председник.

Оговарајући на питања новинара о мигрантској кризи, председник Вучић је рекао да је Србија дочекала мигранте на најфинији начин, али да су људи у Шиду узнемирени јер мигранти тамо упадају у куће.

- Ја никад тежи дан нисам имао, од јутрос, од 7 сати. Што се вашег питања тиче, постоје вести, постоје људи из тајних организација, видим да су људи у Шиду забринути, све чешће им мигранти упадају на миња, зато сам замолио министра Стефановића да пошаље полицијске снаге, да би се осећали сигурније док се ситуација са мигрантима не буде средила - додао је председник. 
Вучић је објаснио да ће Србија учинити све што буде потребно везано са мигрантима и да ће умети да заштити своје националне интересе.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг/​Драган Кујунџић

На питање шта ће бити са питањем намеске и Крушика, председник одговара: 

- Погледајте шта се збива око нас у вези наоружавања. Свима Србија смета, а Хрватска купује ракете које погађају тенк. Ми ћемо правити врхунске реактивне оклопе за наше тенкове, а пошто они то знају, спајк значи да могу да погоде са неба - навео је Вучић. Председник Вучић додао је да се наоружавају све земље у окружењу, као и да Пасарс улази у серијску производњу. Ја ћу у наредних 15 дана посетити ваљевски Крушик који је био погођен разним лажима. Крушик ћемо да сачувамо, њихови производи су тренутно најтраженији - нагласио је Вучић и додао да ће држава додатно да се укључи да бисмо могли да гурамо напред. Вучић каже да Србија почиње први пут да производи серијске ствари које су потребне војсци. На питање новинара о дворцу у Такову, Вучић је рекао да има проблема са приватним парцелама и да тога нема одавно би се кренуло у изградњу. Новац није проблем, много је већи издвојен за брзу саобраћајницу - рекао је Вучић и додао да је школа пети објекат који је урађен у Милановцу. Председник Србије је казао и да је ММФ рекао да је све урађено шта треба и да због тога Србија иде напред. Ако буде за све пара, онда неће бити ни за кога - нагласио је Вучић и објаснио да буџет није ћуп и да новац мора рационално да се распоређује. Вучић је истакао да ће се борити за повећање плата.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг/​Драган Кујунџић

Питали су председника како коментарише оптужбе Вука Јеремића везане за коронавирус. Вучић је казао да је наша земља урадила све што може, за шта је добила и похвале СЗО.

- Када отпутује на Јамајку или Нови Зеланд па тамо нађе да ми соли памет, то су му најчесће дестинације?! Пазимо људе, корона вирус је попут обично грипа само су најугроженији мушкарци старији од 80 година који имају неку хроничну болест. Али нисам срећан кад чујем да људи масовно одлазе у апотеке и траже маске. Уместо епидемије, то је инфодемија, свако нешто измисли и то каже. Што се озбиљности тиче видео сам како нам гасе фабрике, гасе нам Црну Гору, светло које смо имали на Косову и Метохији, и то су угасили, не морају они да брину сада о озбиљности вируса - рекао је председник. Како додаје, он је довео најбоље лекаре који су рекли све што је потребно и додао да је 2009. године било око 150 мртвих. Вучић је грађанима поручио да не наседају на провокације и да заражених нема. - Имали смо неке случајеве, то бих замолио људе да не раде, звали су и говорили да су били на подручју Италије, а онда се испоставило да нису. Немојте да малтретирате лекаре и своју земљу - казао је Вучић. Вучић додаје да је то рекао јер је и тиме морао да се бави.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг/​Драган Кујунџић

Одговарајући на питање око условљавања Београда везано за таксе Приштине Вучић је рекао да је специјални изасланик америчког председника за преговоре Србије и Косова Ричард Гренел потпуно у праву.

- Те трикове Курти нека изводи неком другом. Он је то саопштио пре мог пута у Вашингтон... Смислио је да каже да ће таксе бити укинуте на сировине, јер пшеницу добија јефтиније од Северне Македоније...Јеси то сам смислио или ти је неко помогао - упитао је Вучић Куртија. Ми ћемо да чекамо, када буду укинули таксе, тада ћемо да разговарамо. Наше је да будемо стрпљиви - нагласио је председник.

Директорка школе: Школа је комплетно реконструисана

Директорка школе Драгана Никитовић рекла је да је иницијатива за адаптицију школе покренута после у поплава које су погодиле Горњи Милановац у јуну 2018.година када је, како каже, оштећена фискултурна сала. Тада је, навела је Никитовић, Канцеларија за управљање јавним улагањима опредила средства да се реконструише сала, али је пројекат проширен на целу школу. Како је рекла, радови су почели у фебруару прошле године, а завршени су у децембру.

- Школа је комплетно реконструсана, замењени су подови, као и столарија у делу објекта, реновирани су тоалети, замењене електро, водоводне и грејне инсталације - рекла је Никитовић. Додала је да је адаптирано поткровље које раније није имало никакву намену и да сада половину простора користи школа, а другу издвојено одељење Музичке школе из Чачка.

Direktorka
Директорка / Извор: Танјуг/Драган Кујунџић

Никитовић каже да наставу у тој школи похађа 565 ученика распоређених у 24 одељења, а сви ученици сада наставу похађају у једној смени. 

- Целодневну наставу имају четири одељења до 16 часова, а надамо се да ћемо у наредном периоду можемо ући у пројекат једносменског рада - рекла је Никитовић.

Школи су са председником посетили и министар просвете Младен Шарчевић, директор Канцеларије за јавна улагања Марко Благојевић, председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић.

РЕНОВИРАНА ШКОЛА У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ

Председник Републике Александар Вучић заједно са председником општине Дејаном Ковачевићем, свечано ће отворити реновирану Основну школу "Момчило Настасијевић".

У овој школи реконструкцијом је обухваћено 5.000 квадрата а вредност радова износи око 255 милиона динара.

Локална самоуправа издвојила је новац за пројектну документацију, а средства за градњу обезбедила је Канцеларија за јавна улагања.

Иначе, камен темељац за изградњу школе постављен је 1971. године, а завршена је након годину дана.

Vučić
Вучић / Извор: Танјуг/Драган Кујунџић

Ово је прва њена комплетна реконструкција после пола века постојања, а наставу тренутно похађа 565 ученика.

Храна из Србије ускоро у маркетима Уједињених Арапских Емирата!

Храна из Србије ускоро у маркетима Уједињених Арапских Емирата!

У ЛОЗНИЦИ ЋЕ СЕ ПРОИЗВОДИТИ ЕЛЕКТРИЧНЕ БАТЕРИЈЕ: Влада Србије тражи потенцијалног стратешког партнера

У ЛОЗНИЦИ ЋЕ СЕ ПРОИЗВОДИТИ ЕЛЕКТРИЧНЕ БАТЕРИЈЕ: Влада Србије тражи потенцијалног стратешког партнера

Цена злата РАПИДНО РАСТЕ! Куповина све популарнија, а ево како зарадити у Србији!

Цена злата РАПИДНО РАСТЕ! Куповина све популарнија, а ево како зарадити у Србији!

Пољопривредници, јесте ли чули за ове програме? Можете добити милионе бесповратних средстава

Пољопривредници, јесте ли чули за ове програме? Можете добити милионе бесповратних средстава

БРНАБИЋ У ЛОНДОНУ: Јачање привредне сарадње Србије и Уједињеног Краљевства главна тема

БРНАБИЋ У ЛОНДОНУ: Јачање привредне сарадње Србије и Уједињеног Краљевства главна тема