Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВУЧИЋ У НОВОЈ ПАЗОВИ: Конкуренција нам била једна земља из Европе, али смо је победили (ВИДЕО)

05.07.2021. 11:01 12:12
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг/Зоран Жестић

Компанија са седиштем у Минхену прошле године је запошљавала око 10.000 радника и пријавила је консолидовану продају у износу од скоро четири милијарде евра

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је данас у Новој Пазови почетку радова на изградњи постројења за поправке авиомотора компаније МТУ Маинтенанце Сербиа д.о.о (део компаније МТУ Аеро Енгинес АГЕ).

ПУТАРИНА ДО МОРА НИЈЕ МАЛО, ПРИПРЕМИТЕ НОВЧАНИКЕ! Детаљна рачуница - колико вам новца треба до омиљених српских летовалишта

ПУТАРИНА ДО МОРА НИЈЕ МАЛО, ПРИПРЕМИТЕ НОВЧАНИКЕ! Детаљна рачуница - колико вам новца треба до омиљених српских летовалишта

НЕМА ЧЕКАЊА НА ИСПЛАТУ ЗАРАДЕ, ЈЕР ПОТРАЖЊА ЈЕ ВЕЛИКА: Колико зарађују сезонци у воћњацима широм Србије

НЕМА ЧЕКАЊА НА ИСПЛАТУ ЗАРАДЕ, ЈЕР ПОТРАЖЊА ЈЕ ВЕЛИКА: Колико зарађују сезонци у воћњацима широм Србије

КАКО СТЕ ВИ ОД ЈУТРОС? БИТКОИН ЈАКО ЛОШЕ: Криптовалуте опет на силазној путањи, стручњаци песимистични

КАКО СТЕ ВИ ОД ЈУТРОС? БИТКОИН ЈАКО ЛОШЕ: Криптовалуте опет на силазној путањи, стручњаци песимистични

 

МТУ прави разлику

- МТУ прави разлику, ово је оно за шта радите и живите. Велики поклон грађанима Србије! Данас имам част да вам и званично пожелим добродошлицу у Србију. Много труда и рада је уложено у данашњи дан, три године разговарамо и сањамо о овоме. Ово се дешава када људи вредно раде да доведу овако фантастичну инвестицију за Србију.

- Веома сам захвалан нашим немачким пријатељима који су умели да препознају када се неко труди и ради. Живело наше пријатељство, живела Србија! - пише на инстаграм профилу будуцностсрбијеав. 

Обраћање председника Србије

- Данас добродошлицу у Србију некако први пут званично желимо компанији МТУ, која предњачи у авио индустрији, свако хвала не би било довољно што су дошли код нас. Три године о овоме сањамо и причамо о овоме, буквално сваки дан добијам извештај како напредује процедура око уговора са МТУ, када шаљемо људе у Немачку на тренинг, сви мисле да све то пада са неба, не, то се стекло марљивим радом. МТУ доноси нешто ново, више прихода, путеве, запосљење грађанима Пазове. Не само то, то ће много значити и за Београд и за целу Србију, МТУ прави разлику, показује колико смо напредовали претходних година. Показује да смо довели компаније великихих технолошких могућностима - рекао је Вучић и додао:

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг/Зоран Жестић

- Михајл је рекао да смо посао добили и то највише због посвећености, нама је конкуренција била једна земља из Европе, једна снажна земља, и победили смо. Нама је стало да наши људи добију плату, биће три пута већа плата него у Србији, нама је стало да напредујемо, нама је стало до компаније МТУ. За ово се живи, због овога се ја налазим на оваквој функцији, да можемо да пружимо грађанима бољу будућност. Хтео бих да се захвалим свима у мом тиму који су се трудили да се ово оствари, да много немачких компанија дође у Србију, буквално сваког дана су радили. Вама драги пријатељи желим зараду, и да поновим оно што сте рекли "дошли смо да радимо дуго". Имам још једну добру вест, по нашој коначној прогнози, за други квартал, очекујемо раст од 15 процената. То је раст 8.5 процента на пола године. То је захваљујући страним инвестицијама - рекао је Вучић.

МТУ је нама веома драг партнер и Србија је данас сигурнија, рекао је Вучић.

- То није реч о малом новцу, што значи да смо се добро ценкали, да смо добро трговали, могли сте да добијете 5 милиона више да сте инсистирали, али потрошићемо на нешто друго. Поносан сам на наш заједнички труд и рад. Ми ћемо и даље да се боримо за инвестиције из Немачке, радићемо даноноћно да привучемо још страних инвеститора. Ми нећемо да станемо, желимо да Србија буде још развијенија, желимо да Србија стигне Немачку, мислим да је то леп циљ, ово је за нас нека врста празника. Поготово после синоћне катастрофе, и испадања кошаркаша, јер је то национална катастрофа - рекао је Вучић.

 Игор Мировић: Долазак МТУ значајан за научно-технолошки развој Србије

- Долазак компаније МТУ није само важан због нових радних места, веч је важан због научно технолошког развоја. Преносиће знање нашим запосленима, нашим институцијама. Биће ово важан подстицај не само за Војводину и Стару Пазову већ за целу Србију, и надам се да ће компаније долазити све чешће у нашу земљу. Хтео бих да честитам Вучићу што је омогућио овај пројекат, а компанији МТУ што су се одличили за нашу земљу - рекао је председник покрајинске владе Игор Мировић.

Igor Mirović
Игор Мировић / Извор: Танјуг/Зоран Жестић

За годину и по дана требало би да се виде ефекти рада компаније, која послује широм света. МТУ Аеро Енгинес је водећи немачки произвођач мотора и етаблирани глобални играч у индустрији.

Обраћање председника општине Стара Пазова Радиновића

- Пазова ће деценијама памтити овај дан, хвала свима који су учинили велике кораке да би се ово десило, поготово министарству просвете, јер ће млади моћи овде да се запосле. Стара Пазова има високу стопу запослености, али ова компаније ће подићи број запослених на више од 23.000 запослених. Када је Вучић дошао на власт имали смо само 9.000 запослених, а погледајте где смо сада - рекао је председник општине Ђорђе Радиновић.

Đorđe Radinović
Ђорђе Радиновић / Извор: Танјуг/Зоран Жестић

Подсећамо, меморандум о сарадњи у области обуке будућих радника између Владе Србије и фирме МТУ Аеро Енгине потписан је у октобру 2019, када је потврђена и прва бројка очекиваног обима запошљавања: до 2027. године требало би да износи 440 запослених.

Обраћање Бекера

- Данас славимо нешто на чему смо радили три године. Драго ми је што могу да вас угостим овде у Новој Пазови, част ми је што сам део овог пројекта, данас славимо почетак овог новог пројекта. 2019. године је наша фирма изабрала Србију за изградњу нове компаније. Почели смо као мала фирма у Немачкој, али смо веома брзо напредовали и ево данас смо стигли и до Србије. Сваки корак који смо направили, довео нас је у златни троугао Стара Пазова, Нова Пазова, Батајница. Уживајте у церемонији - рекао је Директор компаније МТУ Маинтенанце Србија Рајнер Бекер.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг/Зоран Жестић

Основна делатност компаније је поправка и одржавање летелица и свемирских летелица.

Председник Вучић у Новој Пазови

Церемонија поводом почетка радова на изградњи постројења за поправке компаније МТУ Маинтенанце Сербиа д.о.о.

МТУ Маинтенанце Сербиа д.о.о

МТУ сада шири своју светску мрежу локација отварањем нове фабрике за поправку делова мотора у Новој Пазови, у Србији. Председник Србије Александар Вучић препознао је ову посвећеност као кључан и одлучни корак за развој ваздухопловне индустрије у Србији, наведено је у саопштењу немачке компаније.

Наводи се да ће изградња нове фабрике почети у новоформираној индустријској зони која је на само 25 километара од међународног аеродрома "Никола Тесла".

- Индустријски парк има потенцијал за раст, на пример, за привлачење наших добављача и партнера - оценио је пројектни менаџер и извршни директор МТУ Маинтенанце Сербиа Рајнер Бекер.

Наводи се да је тим од око 30 стручњака компаније МТУ из различитих области тренутно активно ангажован на овој локацији.

Компанија са седиштем у Минхену прошле године је запошљавала око 10.000 радника и пријавила је консолидовану продају у износу од скоро четири милијарде евра.