Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВЛАДИМИР ЛУЧИЋ после потврде да је српска компанија најуспешнија у региону: Поносни на Телеком!

20.08.2022. 12:12
Пише:
Србија Данас
Vladimir Lučić
Владимир Лучић / Извор: Фото: Euronews/Printscreen

Глоса “Развој Телекома је све бржи и јачи, а ексклузивни партнери попут Водафона, ЕИБ и Блумберга потврда су нашег међународног угледа”

Телеком Србија увелико прераста оквире региона бивше Југославије и стаје у ред највећих европских компанија у сектору телекомуникација!

- Изузетно сам задовољан и поносан на још једну потврду нашег успеха - изјавио је генерални директор српског Телекома Владимир Лучић за ТВ Прва поводом анализе коју су објавили хрватски медији да је компанија коју предводи по свим параметрима прва у региону.

ЕВРОПСКИ "МОТОР" ПРИВРЕДЕ НА ИЗДИСАЈУ: Рекордан скок цена у Немачкој - поскупљења енергената паралисала државу

ЕВРОПСКИ "МОТОР" ПРИВРЕДЕ НА ИЗДИСАЈУ: Рекордан скок цена у Немачкој - поскупљења енергената паралисала државу

НЕМАЧКА У ВЕЛИКОМ ПРОБЛМУ: Без руског гаса чека их хладна зима - из Бундестага моле за сертификацију "Северног тока 2"

НЕМАЧКА У ВЕЛИКОМ ПРОБЛМУ: Без руског гаса чека их хладна зима - из Бундестага моле за сертификацију "Северног тока 2"

ОБЈАВЉЕНЕ НОВЕ ЦЕНЕ ГОРИВА: Ево колико ће наредних 7 дана коштати дизел и бензин - на седници донета још једна важна одлука

ОБЈАВЉЕНЕ НОВЕ ЦЕНЕ ГОРИВА: Ево колико ће наредних 7 дана коштати дизел и бензин - на седници донета још једна важна одлука

Хрватски портал Медиа Daily објавио је да је Телеком Србија, у конкуренцији укупно 20 компанија на тржишту шест земаља са простора бивше Југославије, најуспешнији и што се тиче пословних прихода и њиховог раста, и што се тиче остварене добити. 

Телеком је лидер у региону другу годину заредом, у конкуренцији коју чине компаније у власништву европских гиганата Дојче Телеком и Телеком Аустрија, док је Јунајтед група тајкуна Драгана Шолака убедљиво на последњем месту. 

- Најбоље је то што повећавамо разлику у односу на конкуренцију, па смо 2021. по пословним приходима који су износили 960 милиона евра били испред другопласираног Хрватског Телекома за читавих 150 милиона евра. Ова година ће бити још боља и све говори да ћемо остварити циљ да само у Србији имамо рекордних милијарду евра прихода, а на нивоу Групе да приходи буду 1,5 милијарду евра. Телеком Србија већ сада прераста овај регион и стајемо у ред најуспешнијих европских компанија - поручио је Владимир Лучић и објаснио да Телеком већ сада има више десетина милиона евра прихода ван региона, пре свега из Аустрије и од продаје серија широм света.

На констатацију новинара да је посебно занимљиво да успехе српског Телекома потврђују чак и у Хрватској, док негативне кампање дежурних критичара у Србији не престају, Лучић је одговорио да су напади на ову компанију доживели дебакл.

- Сви напади на нас су били финансирани и организовани из једног центра, много новца је уложено и у земљи али и у иностранству на лобирања против нас, са циљем да се заустави развој Телекома, да уплаше менаџмент и униште нам имиџ, а међународно да демотивишу наше партнере да раде са нама. Али, догодило се све супротно: развој Телекома је све бржи и јачи, а партнери попут Водафона, Европске инвестиционе банке и Блумберга потврда су нашег међународног кредибилитета и снаге - поручио је Владимир Лучић. 

Још већи раст ове године

Што се тиче пословања Телекома Србија у првих шест месеци ове године, бележи се даљи раст у свим секторима: у пружању телевизијских услуга раст прихода је у односу на прошлу годину 64 одсто, у интернет услугама раст је 34 одсто, а у мобилној телефонији приходи су порасли за 10 одсто. 

- Све ово је допринело да укупан раст прихода Телекома Србија у овој години у односу на прошлу буде већи од 17 одсто. Такође, ЕБИТДА је порасла за преко 30 одсто и то је значајан раст јер говори да Телекому приходи расту брже него трошкови - изјавио је Владимир Лучић. 

Општа доминација Телекомових серија

На управо завршеном Сарајево филм фестивалу, серије у продукцији Телекома Србија постигле су огроман успех: освојене су четири главне награде, а укупно су имале рекордних 27 номинација.

- Веома ми је драго да су Славко Штимац и Никола Којо у Сарајеву добили награде играјући у серијама Телекома - нагласио је Владимир Лучић за ТВ Прву.

Серије у продукцији српског Телекома постављају нове стандарде у квалитету, што је препознато широм света, па се тренутно приказују на пет континената и изузетан су извозни производ.

- На пример, у Аустралији тамошњи јавни сервис емитује две наше серије, а “Државни службеник” је постао велики хит у Латинској Америци. Шта је још занимљиво, за разлику од неких ранијих периода, када су се у Србији гледале индијске серије, сада се наше серије гледају у Индији, где нам је партнер Дизни Плус - поносан је Лучић, који најављује у скорој будућности сарадњу Телекома и са другим највећим светским стриминг сервисима.