Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Извођачи о Exitu: Између сна и јаве, један од најпрестижнијих фестивала данашњице

13.07.2022. 14:55
Пише:
Промо
Exit
Exit / Извор: Фото: Марко Edge

Због свега овога једва се чека следећа, 2023. година, када ће EXIT бити одржан од 6. до 9. јула!

 „Била ми је част да наступам овде“, „магично и енергично“, „лудачка енергија“, „невероватна локација“, „нешто о чему можете само да сањате“, „једном када дођеш на EXIT, не можеш да одеш као иста особа“, „желим да се вратим сваке године“, „један од најбољих фестивала на свету“ – само су неки од утисака које Exitovi овогодишњи извођачи носе са Петроварадинске тврђаве. Цалвин Harris, Ницк Цаве, Iggy Азалеа, Борис Brejcha, Адам Beyer, АРТБАТ, Мацео Plex, Сатори, Монолинк, The Exploited, Сепултура, Маскед Wolf, Ofenbach, Дисциплес, Реиниер Zonneveld, Сама’ Абулхади и многи други су пре свега изразили огромну захвалност посетиоцима и фестивалу, а реч којом су најчешће описивали своје искуство и публику је „енергија“.

Thank You! | EXIT Фестивал 2к22

Алок каже да „једном када дођеш на EXIT, не можеш да одеш као иста особа“. „Веома је јединствено. Свиђа ми се позадина настанка фестивала, још више сам се заљубио када сам сазнао ту причу. Честитам, ово је фантастично, ово је место за срећне људе, који уживају у тренутку и који су присутни. Мислим да је јако битно да будемо заједно, овде, сада“, истакао је.

Сатори је на свом Инстаграм налогу написао: „Знате ли онај тренутак између сна и јаве? Тај осећај можете наћи на Exitovoj Данце Арени“. Један од најпосебнијих тренутака његовог наступа било је извођење обраде песме „Ђелем, Ђелем“ Есме Реџепове, коју је објавио у сарадњи са Exitom и оснивачем фестивала Душаном Ковачевићем.

Exit
Exit / Извор: Фото: Марко Ристић

Iggy Азалеа је у интервјуу Exitovom тиму рекла да „није желела да јој се наступ заврши“, као и да је свако извођање другачије, али да јој је ово било посебно. „Дуго сам у овом послу и тешко је да ме било шта шокира, али ово је било шокантно ново искуство за мене. Била сам шокирана да људи знају речи свих песама, као и тиме колико је фестивал огроман! Шокирана сам и тиме колико сам застава Аустралије и многих других земаља видела у маси, било је веома лепо видети да људи долазе из целог света у Србију због нечега овако посебног“, рекла је.

Великани овогодишњег Exita Ницк Цаве и Цалвин Harris су пустили да њихова извођења говоре за себе и само су публици и фестивалу рекли једно велико „Хвала!“, и то Ницк Цаве на српском језику, током наступа. Огромно хвала стигло је и од бенда Сепултура. На остајању до 6 ујутру задњег фестивалског дана на Главној бини захвалио се и ЗХУ.

Exit
Exit / Извор: Фото: Марко Edge

Дисциплес су након наступа имали веома снажне импресије. „Желимо да се вратимо овде сваке године.  Људи не схватају колико је ово невероватан фестивал, један од најбољих икад на којима смо пуштали! Свако треба да дође у Србију да би ово искусио! Српска публика је дефинитивно најбоља од свих пред којима смо наступили. Сви су имали исти осећај, сви су били заједно и показивали љубав једни другима и нама“, описао је овај тројац. 

Јоел Corry је рекао да за EXIT зна годинама и да је одувек желео да наступи. „Али ово је превазишло моја очекивања. Главна бина је огромна, визуелни ефекти одлични, веома озбиљна продукција и озвучење. Невероватно искуство за мене. Енергија је из минута у минут била све већа“, поручио је.

Маскед Wolf је осетио велику и константну енергију од тренутка кад је изашао на Главну бину, па до самог краја наступа. „Ово је врло вероватно један од најбољих догађаја у Европи. Енергичан и очаравајући“, речи су којима је описао EXIT. 

Ана Ђурић Констракта је рекла да јој је драго што је отворен тренутак за то да „бендови са домаћих простора заузму слот хедлајнера“. „Цела маса пева у глас, то се ретко дешава, ето, то сам доживела и то ћу да памтим. Драго нам је што смо препознати и што смо добили прилику да на три Exitova фестивала наступамо на главним бинама“, каже Констракта.

Exit
Exit / Извор: Фото: EXIT Фото тим

АРТБАТ, који су ове године имали завршни сет на мтс Данце Арени, своје нестрпљење су поделили још пре наступа: „Екстремно смо узбуђени што затварамо један од најпрестижнијих и најишчекиванијих фестивала данашњице“.

„Нема речи које могу да опишу EXIT осећај“, написао је на Инстаграму Борис Brejcha, а осећај је обостран и за публику која је на мтс Данце Арени чекала његов наступ и остала до јутра! Монолинк је уз снимке са свог ливе извођења, након којег је добио огроман аплауз, на Инстаграму написао: „Хвала EXIT фестивалу, ово је било невероватно!“

exit
exit / Извор: Фото: Марко Edge

Блонд:исх се током наступа на мтс Данце Арени чак и попела на DJ пулт, а касније сумирала утиске: „Сањам о овоме од када сам почела да се бавим Ђ-ингом. Управо сам доживела поглед на овај амфитеатар и масу, ништа слично нисам искусила у животу. Ово је доказ за извођаче који тек почињу – снови се остварују, ово је САН“. Денис Султа је рекао да је „преплављен емоцијама“ након наступа на мтс Данце Арени, који је описао као „нешто о чему можете само да сањате“. „Одушевљен сам енергијом и љубазношћу свих које сам срео од тренутка када сам дошао на фестивал. Феноменално!“, додаје. 

Адам Beyer, који је првог дана фестивалу затворио мтс Данце Арену, захвалио се рејверима који су остали цело јутро, по киши, са Енрицом Сангиулианом и њим, и додао: „Изрокали смо на Exitu“! Мацео Plex је фанове на Инстаграму подсетио на песму „Ревисион“, коју је премијерно извео прошле године, и одмах након овогодишњег наступа фанове на Инстаграму питао: „Видимо ли се следеће године?“ 

Реиниер Zonneveld, који је имао први сусрет са Exitom и мтс Данце Ареном, поручује у интервјуу да је ово искуство превазишло његова очекивања: „Бина, људи, излазак сунца, атмосфера... Била је велика част наступити овде, заиста сам уживао, било је веома посебно. Ово је један од најбољих фестивала на свету“. 

Сама’ Албулхади, која је прошле године наступила на Но Слееп Нови Сад бини, а ове на мтс Данце Арени, чак каже да је паничила пре наступа због величине бине и броја људи. Наступила је у заједничком сету са DJ ANNA, а целокупно искуство описује као „магично и пуно енергије“. „Облик бине је такав да можеш да видиш лице особе која је у задњем реду у маси. Као да сви стоје тачно испред мене и ђускају са мном“, истакла је. ANNA је такође била одушевљена бином: „Какав поглед! Један од најлепших стејџева на којем сам пуштала“, написала је на Инстаграму

Певач бенда The Exploited Walter Давид Buchan је публику Explosive бине описао као „фантастичну“. „Лепо је бити овде. Повратак на EXIT за нас је привилегија, јер ово је генијалан фестивал“, поделио је овај певач своје утиске. Са ове бине сличне утиске носе и The Ундертонес: „Јединствено је, нестварно, једноставно предивно“, кажу.

Exit
Exit / Извор: Фото: Марко Ристић

Jax Јонес је Exitovom тиму у интервјуу рекао да му је било „апсолутно задовољство“ да поново наступи на фестивалу и да је поента његовог сета била позитивна енергија. „Дао сам је публици и она ми је узвратила, то је била савршена хармонија“, рекао је.

Ofenbach су после наступа поделили да је било „лудо“: „Веома смо уморни, што је добар знак. То значи да смо публици дали све, и она нама. Била је добра повезаност“, кажу. АЦРАЗЕ је рекао да није очекивао да ће бити „толико лудо“. „Потпуно невероватно. Пубика је била одлична и сви смо били јако повезани“, рекао је. Схоусе, који су први пут били на Главној бини, рекли су да локација невероватна. „Желели бисмо да останемо још неколико дана. Предивно је, желимо да се вратимо! Осетили смо позитивну српску енергију“, рекао је овај двојац. 

Marky Рамоне се посебно захвалио фестивалу и публици, Марц Greenway из бенда Напалм Death је истакао музичку разноврсност фестивала, Герд Јансон је за Но Слееп Нови Сад рекао да је једна од најимпресивнијих бина на којој је наступао до сада, Mockakk каже да је EXIT „сигурно један од најбољих фестивала на којем је наступио“, Сенидах издваја „људе, лудачку енергију и слободу“, Molchat Дома су се целој Србији захвалили, уз речи „ови дани су били предивни“, Блинд Channel су написали: „20.000 пута хвала“.

Dax Ј је EXIT описао као „епски“. „Имам веома посебну везу са Exitom, веома ми је драг фестивал. Растао сам са њим и то путовање је било дивно. Сада се осећам као код куће“, каже он. Индира Paganotto, која је затворила фестивал на Но Слееп Нови Сад бини, са Тврђаве је отишла пуна снажних утисака. „Завршни сет на Но Слееп бини је једно од најбољих искустава у мојој каријери! Доживели смо праву магију! Какав излазак сунца, какво место, какав фестивалски тим, какви РАТНИЦИ“, написала је на Инстаграму.

Због свега овога једва се чека следећа, 2023. година, када ће EXIT бити одржан од 6. до 9. јула! Посетиоци се могу одмах пријавити за најповољније улазнице. Уз попуњавање кратког формулара, биће међу првима који ће по најбољим ценама себи обезбедити улазнице за EXIT 2023.