Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

КОНЦЕРТИ НА ЗИДИЋУ: СЕЗОНА 2018.

14.06.2018. 14:02
Пише:
Србија Данас
zidić
зидић / Извор: Фото: Промо

Дом омладине најављује занимљива имена и ове године

Концерти на Зидићу, које Дом омладине Београда већ неколико сезона организује на Платоу Милана Младеновића, постали су незаобилазна тачка сусрета свих генерација у врелим летњим вечерима.

У новој сезони, почевши од Празника музике који се 21. јуна обележава у читавом свету, представљамо нове групе и старе знанце са домаће сцене.

МОЋНА ВАТРА СПРЖИЛА АМЕРИКАНУ: Експлозивни танго у Дому омладине, концерт за памћење! (ФОТО)

Као незаобилазни део летње понуде Београда и култно окупљалиште младих бендова и публике већ шести пут за редом, на Зидићу је до сада представљено преко 100 музичких састава, углавном неафирмисаних снага, нових талената и оних који обећавају, али и неких познатих група, па и гостију из ближег и даљег иностранства.

Овај урбани џеп, сада у новом архитектонском руху, са својеврсним мини-амфитетаром, и ове године ће бити место летњих сусрета музичара, Београђана и гостију главног града.

Зидић испред ДОБ-а суботом од 20:00 биће мало уметничко жариште на отвореном, сцена за музичаре свих жанрова које ће моћи да покажу шта све умеју пред публиком – како онима што су са намером дошли на концерт, тако и пред случајним пролазницима. Свима нудимо јединствено музичко путовање у могућу будућност наше музичке сцене.

Концерти на Зидићу испред Дома омладине Београда постали су полако институција за себе, место нових открића, одакле се панк, џез, метал, хип хоп, блуз и алтернативни рок снажно и далеко чују у самом срцу града, место дружења и уживања.

Филм "Неопроштено" за почетак 3. ПЛАНА Б: Има ли опроштаја за ратне злочинце?

koncert
концерт / Извор: Фото: Промо

Концерти на Зидићу – распоред за јун 2018:

21.6. у 20:00 Туристи

23.6. у 20:00 ДФхор 

30.6. у 20:00 Јоханбрауер

СТРИПОВИ ЗА СВЕ! Трибина "ВАЛЕРИЈАН И ЛОРЕЛИНА: Царство хиљаду планета"

ТУРИСТИ

Туристи су хард-поп бенд из Београда, који представља велико освежење на сцени, унисоно су закључили публика и критика, после њиховог недавног деби наступа у Дому омладине Београда (пре групе Ти, 9.12.2017.). Бошко Боле Мијушковић, басиста београдске групе Straight Mickey анд the Boyz, такође и члан ритам секције Шкртица, које предводи Зоран Цане Костић из Партибрејкерса, ухватио се у коштац са још једним изазовом и оформио нову групу, која се истиче својом еклектичном естетиком и снажним ставом, налик на некадашње "новоталасне групе". 

Бенд је настао под окриљем "породичне мануфактуре Мијушковић", а Бошко и његов брат Никола за свега неколико дана створили су све нумере за објављени деби албум "Лево или десно", кога краси истоимени хит. Како у једном интервјуу каже Бошко:  "Имам доста добра искуства са људима са којима сам свирао. Успећу да пронађем начин како да повежем различите музичке правце и стилове свирања, који долазе од различитих музичара. На мене су утицали шаролики музички жанрови, па је питање како блуз, џез, панк и друге упаковати у јединствену целину". Изненађења су са Туристима загарантована!

ЗЛАТНЕ ГОДИНЕ: Најбољи музички албуми 20. века #3

ДФхор 

Када дечији хор изводи дечију песму, онда је то "само" хор, али када дечица певају поп хитове и при том плешу, онда је то ДФхор. Београдски малишани окупљени су у први плесни хор на овим просторима под патронатом нове хероине овдашње сцене Бојане Вунтуришевић.

Бивша певачица састава "Сви на под", тренутно окупирана соло каријером, у међувремену је покренула плесну школу "Данце Factory", која заједно са дечијим хором чини овај јединствен пројекат. ДФхор, за разлику од осталих, уз извођење песама обавезно подразумева и посебно припремљену плесну кореографију, а снимљено је већ и неколико режираних видео спотова. Једнако необичан је и репертоар, који подразумева песме савремених регионалних поп извођача, као што су Лолобриђида, Дјечаци, Хоркестар, Stray Dogg, Артан Лили и многи други. Јединствена атракција на домаћој поп сцени!

Од зараде џез фестивала монтиране нове столице у Великој сали Дома омладине

ЈОХАНБРАУЕР

Најмлађи активисти ундергроунд рок школе у Београду, могући наследници Репетитора, Јоханбрауер све што имају да кажу - кажу гласно. Гитаре и вокал овог бучног састава који по свему припада тзв "гаражној" рок струји парају уши од потребе да се нешто каже о себи. Тек на почетку каријере, али са довољно ригиналних ауторских песама иза себе, они су један од најречитијих доказа да ову музику има још увек ко да живи, те да је и даље бесно истура под нос свима који игноришу свесни део данашње омладине. Уколико после свега, ипак желите прст у око, односно уво, Јоханбрауер су ваш избор.

БЕОГРАД У ПУНОМ СЈАЈУ: 2017. је била успешна година за престоницу, а ево шта је све урађено