Četvrtak 07. dec 2023.
zidić

KONCERTI NA ZIDIĆU: SEZONA 2018.

Foto: Promo
Dom omladine najavljuje zanimljiva imena i ove godine

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda već nekoliko sezona organizuje na Platou Milana Mladenovića, postali su nezaobilazna tačka susreta svih generacija u vrelim letnjim večerima.

U novoj sezoni, počevši od Praznika muzike koji se 21. juna obeležava u čitavom svetu, predstavljamo nove grupe i stare znance sa domaće scene.

MOĆNA VATRA SPRŽILA AMERIKANU: Eksplozivni tango u Domu omladine, koncert za pamćenje! (FOTO)

Kao nezaobilazni deo letnje ponude Beograda i kultno okupljalište mladih bendova i publike već šesti put za redom, na Zidiću je do sada predstavljeno preko 100 muzičkih sastava, uglavnom neafirmisanih snaga, novih talenata i onih koji obećavaju, ali i nekih poznatih grupa, pa i gostiju iz bližeg i daljeg inostranstva.

Ovaj urbani džep, sada u novom arhitektonskom ruhu, sa svojevrsnim mini-amfitetarom, i ove godine će biti mesto letnjih susreta muzičara, Beograđana i gostiju glavnog grada.

Zidić ispred DOB-a subotom od 20:00 biće malo umetničko žarište na otvorenom, scena za muzičare svih žanrova koje će moći da pokažu šta sve umeju pred publikom – kako onima što su sa namerom došli na koncert, tako i pred slučajnim prolaznicima. Svima nudimo jedinstveno muzičko putovanje u moguću budućnost naše muzičke scene.

Koncerti na Zidiću ispred Doma omladine Beograda postali su polako institucija za sebe, mesto novih otkrića, odakle se pank, džez, metal, hip hop, bluz i alternativni rok snažno i daleko čuju u samom srcu grada, mesto druženja i uživanja.

Film "Neoprošteno" za početak 3. PLANA B: Ima li oproštaja za ratne zločince?

koncert
Foto: Promo

Koncerti na Zidiću – raspored za jun 2018:

21.6. u 20:00 Turisti

23.6. u 20:00 DFhor 

30.6. u 20:00 Johanbrauer

STRIPOVI ZA SVE! Tribina "VALERIJAN I LORELINA: Carstvo hiljadu planeta"

TURISTI

Turisti su hard-pop bend iz Beograda, koji predstavlja veliko osveženje na sceni, unisono su zaključili publika i kritika, posle njihovog nedavnog debi nastupa u Domu omladine Beograda (pre grupe Ti, 9.12.2017.). Boško Bole Mijušković, basista beogradske grupe Straight Mickey and the Boyz, takođe i član ritam sekcije Škrtica, koje predvodi Zoran Cane Kostić iz Partibrejkersa, uhvatio se u koštac sa još jednim izazovom i oformio novu grupu, koja se ističe svojom eklektičnom estetikom i snažnim stavom, nalik na nekadašnje "novotalasne grupe". 

Bend je nastao pod okriljem "porodične manufakture Mijušković", a Boško i njegov brat Nikola za svega nekoliko dana stvorili su sve numere za objavljeni debi album "Levo ili desno", koga krasi istoimeni hit. Kako u jednom intervjuu kaže Boško:  "Imam dosta dobra iskustva sa ljudima sa kojima sam svirao. Uspeću da pronađem način kako da povežem različite muzičke pravce i stilove sviranja, koji dolaze od različitih muzičara. Na mene su uticali šaroliki muzički žanrovi, pa je pitanje kako bluz, džez, pank i druge upakovati u jedinstvenu celinu". Iznenađenja su sa Turistima zagarantovana!

ZLATNE GODINE: Najbolji muzički albumi 20. veka #3

DFhor 

Kada dečiji hor izvodi dečiju pesmu, onda je to "samo" hor, ali kada dečica pevaju pop hitove i pri tom plešu, onda je to DFhor. Beogradski mališani okupljeni su u prvi plesni hor na ovim prostorima pod patronatom nove heroine ovdašnje scene Bojane Vunturišević.

Bivša pevačica sastava "Svi na pod", trenutno okupirana solo karijerom, u međuvremenu je pokrenula plesnu školu "Dance Factory", koja zajedno sa dečijim horom čini ovaj jedinstven projekat. DFhor, za razliku od ostalih, uz izvođenje pesama obavezno podrazumeva i posebno pripremljenu plesnu koreografiju, a snimljeno je već i nekoliko režiranih video spotova. Jednako neobičan je i repertoar, koji podrazumeva pesme savremenih regionalnih pop izvođača, kao što su Lolobriđida, Dječaci, Horkestar, Stray Dogg, Artan Lili i mnogi drugi. Jedinstvena atrakcija na domaćoj pop sceni!

Od zarade džez festivala montirane nove stolice u Velikoj sali Doma omladine

JOHANBRAUER

Najmlađi aktivisti underground rok škole u Beogradu, mogući naslednici Repetitora, Johanbrauer sve što imaju da kažu - kažu glasno. Gitare i vokal ovog bučnog sastava koji po svemu pripada tzv "garažnoj" rok struji paraju uši od potrebe da se nešto kaže o sebi. Tek na početku karijere, ali sa dovoljno riginalnih autorskih pesama iza sebe, oni su jedan od najrečitijih dokaza da ovu muziku ima još uvek ko da živi, te da je i dalje besno istura pod nos svima koji ignorišu svesni deo današnje omladine. Ukoliko posle svega, ipak želite prst u oko, odnosno uvo, Johanbrauer su vaš izbor.

BEOGRAD U PUNOM SJAJU: 2017. je bila uspešna godina za prestonicu, a evo šta je sve urađeno

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
2 Beograd