Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Очекује се РЕКОРДНА ПОСЕТА Беер Феста: Ево како ћемо профитирати од тога!

08.08.2016. 15:56
Пише:
Србија Данас
Beer Fest
Беер Фест / Извор: Фото: Промо

Претпоставља се да ће Београд угостити преко 20.000 туриста.

Држава ће зарадити око пет и по милиона еура од Белграде Беер Фест-а

Манифестациони туризам је у великој експанзији у Европи и свету, а фестивали су један од најважнијих разлога при доношењу одлуке о путовању.Они су одличан вид промоције једног града, земље и њених потенцијала, много бољи од директног рекламирања.Фестивали подстичу економски развој, повезују заједницу, стварају јединствена туристичка искуства.Процена је да се од иностраних туристадесетоструко враћа сваки динар уложен у манифестације!Значај фестивала за туризам Београда и Србије је вишеструк и огледа се у директној материјалној и нематеријалној користи.

ДО САДА НЕЗАПАМЋЕНА АТМОСФЕРА: Завршено деценијско издање Фестивала Љубави

УЛОГА МАНИФЕСТАЦИОНОГ ТУРИЗМА ДАНАС У СВЕТУ

Туризам је четврта привредна делатност у свету по значају и у успону је упркос светској економској кризи. Очекивања туриста су све већа, као и њихова жеља за специфичним доживљајима, и управо ту се огледа посебна улога манифестација у савременом туризму.

Развој туризма је један од приоритета и државе Србије, а манифестациони туризам има посебно место јер је генератор повећања запослености становништва.

Publika
Публика / Извор: Србија Данас

ОЧЕКИВАНА ЗАРАДА ДРЖАВЕ ОД БЕЛГРАДЕ БЕЕР ФЕСТ-а 2016

Само на Белграде Беер Фесту је могуће бесплатно слушати концерт светске звезде као што је бенд Рудиментал. Организовати овакав концерт био је велики изазов, али и померање граница у организацији фестивала. Већ 14. годину заредом Беер Фест даје значајан допринос развоју манифестационог туризма у Србији. Ове године због бесплатног концерта групе Рудиментал, али и концерата више од 40 сјајних бендова са домаће и регионалне сцене током свих пет фестивалских дана, очекује се рекордних преко 20.000 туриста из целог света.

Страни туристи у Београду током фестивала бораве просечно три дана и троше око 90 еура дневно, тако да су процене да ће ове године захваљујући Беер Фесту самокроз ПДВдиректноу буџет државе Србије бити уплаћено око1.080.000еура (пдв на пружање услуга транспорта, хотелијерства, угоститељства итд). Када се томе придода новац који ће бити потрошен на ове услуге, што је директни допринос привреди Београда и Србије,Белграде Беер Фест ће генерисати привредну активност од укупно 5.400.000 еура.

Ноћ жена: Ellen Allien одувала Фире Стаге, Мими владала Ливе бином

УТИЦАЈ ТУРИЗМА НА РАЗВОЈ ПРИВРЕДНИХ ДЕЛАТНОСТИ

Важна карактеристика туризма, у току актуелне економске кризе, је његов потенцијал да буде чинилац опоравка и стабилности економије и повећања запослености становништва. Туризам је специфична грана привреде и покретач развоја других привредних делатности, нарочито инфраструктуре и пољопривреде.

Туризам је четврта привредна грана уопште (иза нафтне, фармацеутске и аутомобилске индустрије) у којој је запослено око 10% укупне светске радне снаге.

Beer Fest glavna
Беер Фест главна / Извор: Србија Данас

УТИЦАЈ ФЕСТИВАЛА НА ПОВЕЋАЊЕ ЗАПОСЛЕНОСТИ

Београдска културна мрежа, продуцент Белграде Беер Фест-а,као друштвено одговорна компанија пружавелику шансу за први посао младима у Србији.На фестивалу је сваке године директно од стране фестивала, као и компанија партнера,ангажовано преко 3.000 људи, на пословима логистичке припреме, промоције, угоститељства и др. Ангажовани су претежно млади људи, а многи од њих први пут стичу радна и пословна искуства. Стратегијом развоја фестивала, увођењем нових места забаве (Беер Гарден) и самим тим повећањем иностраних гостију, Белграде Беер Фест планира у будућности да генерише још већу запосленост. Без обзира да ли ће радити на штандовима, у самој организацији или на промоцији фестивала, сви коју буду део овогодишњег Белграде Беер Фест-а, поред зараде, стећи ће велико искуство и створити многобројне контакте радећи на догађају који, по ангажованим ресурсима и посети, не заостаје за највећим светским фестивалима.

Мишко Плави Трио, Мортал Комбат, Банд X на Беер Гардену

УТИЦАЈ ФЕСТИВАЛА НА ХОТЕЛИЈЕРСТВО

По речима проф. Георги Генова, директора ХОРЕС-а,60% попуњености хотелских смештаја у Београду генерисано је манифестацијама(културним/туристичким/спортским). Посетиоци Беер Феста су различитог годишта, афинитета и жеља, тако да имају потребе за све врсте хотеле и хостела, од оних намењених омладинском туризму, па до хотела највиших категорија. Поред посетилаца услуге београдских хотела и хостела користе и извођачи, гости компанија учесника Белграде Беер Фест-а, људи запослени у продукцији бендова који стижу из иностранства и многи други, од чега хотелијери приходују велике зараде. На пример, за време Октоберфест-а, целокупни смештајни капацитети града Минхена су распродати годину дана унапред.

Белграде Беер Фест ће свакако унапредити сарадњу са хотелијерском привредом, како би се наши гости осећали што удобније током боравка у Београду.

УТИЦАЈ ФЕСТИВАЛА НА ИМИЏ ДРЖАВЕ

Поред директних финансијских резултата за буџет,порука коју ће посетиоци фестивала из других земаља понети са собом, да је Србија гостопримљива земља, жељна дружења и интеракције са окружењем, најважнија је и немерљива вредност Белграде Беер Фест-а.Нематеријална користфестивалаје свакако у грађењу имиџа Србије, која треба да привлачи све већи број туриста.

Прочитајте и:

 

}