Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЕМОЦИОНАЛНО ЗЛОСТАВЉАНА: Најфаталнија жена и једна од најбољих глумица доживела малтретирање! (ФОТО)

30.01.2020. 08:23
Пише:
Србија Danas/Elle
Ava Gardner
Ава Гарднер / Извор: Профимедиа

Златно доба Холивуда!

Ава Гарднер синоним је за најплодније златно доба Холивуда. Сматра се једном од најлепших жена свих времена, али и оних посебно талентованих глумица - налази се на листи једне од 25 најбољих у 20. веку.

ОВО је прва српска серија која се појавила у иностранству и муњевито осваја свет! (ВИДЕО)

ОВО је прва српска серија која се појавила у иностранству и муњевито осваја свет! (ВИДЕО)

ДА ЛИ ЗНАТЕ колико пута је Мерил Стрип номинована за Оскара? Ово су најзанимљивији детаљи са додела!

ДА ЛИ ЗНАТЕ колико пута је Мерил Стрип номинована за Оскара? Ово су најзанимљивији детаљи са додела!

Фронтмен ове групе је био на врху славе али и осуђиван због дроге! А сада се враћају на сцену! (ВИДЕО)

Фронтмен ове групе је био на врху славе али и осуђиван због дроге! А сада се враћају на сцену! (ВИДЕО)

Рођена је 24. децембра 1922. у сиромашној америчкој породици, није могла ни да слути да је пред њоме успешна филмска каријера, али све се променило када је њене фотографије случајно запазила филмска компанија Метро Goldwyn Mayer. Фотографије је направио супруг њене сестре Беатрице и поставио их у излогу једног студија на Петој авенији.

Ava Gardner
Ава Гарднер / Извор: Профимедиа

Њен пут ка звезданом био јој убрзан.

"Босонга контеса", "Ноћ игуане", "Могамбо" филмови настали према кратким причама Ернеста Hemingwaya, као и његовим чувеним делима "Снегови Килиманџара" и "Сунце се поновно рађа" обезбедили су јој статус филмске диве, приступ најгламурознијим забавама, насловницама најбољих часописа, модним дизајнерима, скупом накиту и свему што је могла да пожели.

Међутим, њена слика на филмском платну била је потпуно другачија од оне у приватном животу.

Још као девојка, током свог првог дана у Холивуду упознала је глумца Mickey Rooney-ja, једног од највећих глумаца свих времена који је први улогу остварио 1927., а последњу 2008., разлог због кога се нашао и у Гинисовој књизи рекорда.

Пар је убрзо почео да излази, али Ава није била свесна његове популарности. Он је пак наводно био опчињен њоме, те би је на крају сваког изласка молио да се уда за њега. Она би сваки пут одбила, баш као што је одбијала да ступи с њим у полне односе. Mickey Rooney ју је и упознавао са холивудским именима и учио је бонтонуа, а урзо су постали нераздвојни.

Ступили су у брак, но потрајао је само годину дана. Верност није била приоритет у њиховој вези, а Ава се често осећала запостављеном, свесна тога да му је само трофеј. Ипак, договорили су се да једно о другоме неће у јавности износити "прљави веш".

Након развода потпуно се посветила само каријери, но љубавни ју је живот одвео у руке још једног мушкарца који није умео истински да се обавеже, глумца и џез музичара Артија Shawa. Ава је постала његова четврта од укупно осам супруга.

Брак је потрајао свега годину дана, а баш као и његове претходне супруге, након развода га је и Ава описала као емоционалног злостављача који се увек сматрао супериорнијим од ње. Наиме, како је Ава одрастала на фарми, није завршила престижне школе. То је музичару сметало, те јој је често спремао пописе књига које обавезно мора да прочита, набијао јој на нос изостанак дипломе и често је понижавао у јавности. 

Након пропалог брака судбина ју је опет спојила с Франком Синатром, кога је упознала неколико година раније. Управо је он био њена највећа и никада прежаљена љубав.

Иако су се упознали када су обоје још били у браку, Синатра је наводно рекао да ће је једном оженити. Био је на гласу као велики женскарош који је супругу преварио небројено пута, али никада није ни помишљао на то да напусти своју породицу. Све до сусрета с Авом.

Магија међу њима била је готово опипљива те су свега неколико месеци након Синатриног развода, у време када је и Ава била разведена, ступили пред олтар. Баш сваки дан брака добијала је телеграм у којој јој је говорио колико је воли.

Међутим, иако се на почетку све чинило као у најлепшој бајци, проблеми нису изостали. У бројним интервјуима њихових породичних пријатеља може се видети да су били зависни једно од другог, и истовремено превише слични да би брак могао опстати. Наиме, нико од њих није био веран, а оно што је наводно пресудило била су два Авина побачаја, као и чињеница да је с годинама она постала већа звезда. Наводно га је неко време и издржавала, с чиме се он тешко мирио.

Упркос несвакидашњој лепоти и таленту, Аву су приватни проблеми нагнали у окриље алкохола. Ипак, памтимо је не по томе него по једнима од најбољих улога икада остваренима у Холивуду, професионалном понашању на филмским сетовима и способности да се заузме за себе када је то било потребно.

Држала се тезе коју је често понављала: боље бити сам него у лошем браку.