Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Уз ову ЈЕСЕЊУ ДИЈЕТУ НЕЋЕТЕ ГЛАДОВАТИ, а СМРШАЋЕТЕ на здрав начин и КИЛОГРАМИ СЕ НЕЋЕ ВРАЋАТИ

11.10.2016. 16:15
Пише:
Србија Данас
frižider
фрижидер / Извор: Профимедиа

За седам дана бићете друга особа.

Сви који воле јесен, воле и намирнице које се тада спремају. Од тог јеловника никад не можете бити гладни, храна је разноврсна и можете јести све, а да притом скинете килограме. 

Бундева, броколи, паприка, патлиџан, купус, кељ, идеални су за дијету посебно ако су органски гајени јер су хранљиви. Али, ако их ограничено узимате и у правилној комбинацији са другим намирницама можете да смршате три до четири килограма за седам дана.

ПРВИ ДАН

Доручак: кришка кукурузног хлеба, посни сир, свежа паприка
Међуоброк: крушка
Ручак: супа од бундеве, две кришке тостираног хлеба премазаног белим луком
Међуоброк: јабука
Вечера: печена пилетина, 150 г броколија и карфиола на лешо преливених са две кашичице маслиновог уља, чинија салате

Brokoli sa bademima
Броколи са бадемима / Извор: Профимедиа

ДРУГИ ДАН

Доручак: кришка кукурузног хлеба, посни сир, свежа паприкаж
Међуоброк: крушка
Ручак: 250 г шпагета с патлиџаном и парадајзом
Међуоброк: 150 г грожђа
Вечера: два кувана или печена кукуруза, шољица маломасног млека

ТРЕЋИ ДАН

Доручак: 40 г муслија, шоља јогурта, банана, кашичица меда
Међуоброк: нар
Ручак: 250 г буковача припремљених на грилу, 150 г пире кромпира, купус салата
Међуоброк: печени кестени
Вечера: вариво са грашком и купусом, кришка хлеба са семенкама

ЧЕТВРТИ ДАН

Доручак: сендвич од интегралног пецива, млечног намаза, три кришке ћуреће саламе и свеже паприке
Међуоброк: 150 г воћног јогурта
Ручак: две пљескавице од кеља, празилука и соје, интегрални пиринач са грашком: 70 г сировог пиринча, 80 г грашка
Међуоброк: јабука
Вечера: пастрмка печена у рерни, кромпир салата

ПЕТИ ДАН

Доручак: 100 г проје, шољица јогурта
Међуоброк: 30 г ораха
Ручак: сендвич од интегралног пецива, туњевина из конзерве и зелене салате
Међуоброк: јабука
Вечера: омлет с паприкама: 2 јајета, 250 г паприка, кришка интегралног хлеба са семенкама, салата од свеже шаргарепе

Žena u kuhinji
Жена у кухињи / Извор: Профимедиа

ШЕСТИ ДАН

Доручак: кришка интегралног хлеба са семенкама, маргарин или маслац, мармелада од воћа по жељи, чаша природног воћног сока
Међуоброк: крушка
Ручак: 100 г барене телетине, салата
Међуоброк: две мандарине
Вечера: печурке, тиквице, патлиџан, паприка и парадајз са грила, посни сир, кришка интегралног хлеба са семенкама

СЕДМИ ДАН

Доручак: кришка интегралног хлеба са семенкама, намаз од патлиџана и празулика, чаша природног воћног сока
Међуоброк: 150 г грожђа
Ручак: пилећа супа с тестенином, 150 г пилећих прса припремљених на грилу, 100 г куваног кромпира, 200 г кеља на лешо, две кашичице ајвара
Међуоброк: јабука
Вечера: 30 г сира са павлаком, по жељи додатак лука и црвене паприке, кришка интегралног хлеба