Домаће ћуфте по бакином рецепту - Ручак које ће хвалити сви за столом, не зна се да ли је бољи мирис или укус
Рецепт који ће вам постати, дефинитивно, један од омиљених, поготово за викенд ручак. Једном када га спремите, постаће омиљени и свима који га пробају.
Једно од јела које никада не може да досади и које ће задовољити и непца оних најзахтевнијих су ћуфте.
Са њима никада не можете погрешити, идеалне су и када вам долазе гости, као и за породични ручак.
Потребно је:
- 300 гр млевеног меса
- 1 главица црног лука
- 1 главица белог лука
- млевени бибер
- слатка паприка
- 1 кашичица карија
- 1 кашичица сувог зачина
- 2 кашике презли
- 1 јаје
Припрема:
У блендер ставити месо и сецкани лук заједно са белим луком, бибер, паприку кари, зачине, презле и јаје и све сјединити у блендеру. Правити мале ћуфтице и пржити у тигању. Кад се испрже, извадити на папирну салвету. У тигањ ставити 2 кашике брашна, па мало пропржити, додати једну равну кашичицу млевене паприке и 200 гр куваног парадајза и 300 мл воде, затим мешати да проври. Посолити и додати 1 кашичицу шећера. Вратити ћуфтице у тигањ, да се кувају са сосом око 2 минута. Склонити и сервирати. Уживајте!