Изненадићете се колико је лако: Трикови за прање веша КАО У ХОТЕЛУ са 5 звездица, скините чак и најтврдокорније мрље
Њихова метода гарантује да се постељина, пешкири и одећа увек враћају свежи, мекани и без мрља.
Када је реч о прању веша, особље хотела са 5 звездица су прави мајстори свог заната.
Оптерећење машине за прање веша
Идеално је ако машину испуните вешом 80 одсто. Ако ставите велику количину веша, неће га добро опрати. Исто тако, ако у бубњу има јако мало ствари, оне ће се брже оштетити због механичког деловања.
Температура воде
Да би се извршила дезинфекција и да би се отклонила прљавштина, температура воде 40 до 60 Ц се сматра оптималном. Прањем у хладној води се не могу уништити бактерије и гриње са постељине и пешкира, а врела вода оштећује тканину.
Средства за прање
Уместо омекшивача који се гомила и временом чини веш грубим, особље хотела користи сирће. Приликом испирања додајте 100 мл сирћета како би вам веш био мекан и како бисте избегли трагове детерџента.
Борба са флекама
Свеже флеке од уља поспите заменом за шећер, а потом једноставно оперите веш.
Препарат WD-40 ће вам помоћи да уклоните мрље од парадајз сока или соса. Нанесите га на флеку, а онда исперите тканину у хладној води.
Како бисте уклонили трагове од зноја на белој одећи, користите програм претпрања, било којим детерџентом на температури од 40 Ц, а затим укључите програм прања за избељивање.
Ако оставите веш да одстоји сат времена у води са сољу( 1 супена кашика на литар воде), а потом га оперете, успећете да уклоните мрље од кафе или вина.
Сода бикарбона ће помоћи да уклоните жутило с беле одеће и да се решите непријатног мириса. Поред прашка за прање или обичног сапуна додајте и пола мерице соде бикарбоне и оперите веш у врелој води.
Сушење
Експерти саветују да, уколико је то могуће, веш сушимо на отвореном ваздуху, под сунцем. Ако ипак морате да користите машину за сушење, ставите у бубањ тениску лоптицу и пешкири ће вам бити мекани.
Да бисте продужили рок трајања веш машини, неколико пута годишње укључите циклус прања на 90 Ц са додавањем сирћета или лимунтуса, биће као нова.