Каква је то ПОГАЧА БЕЗ ЈАЈА И КВАСЦА? Одлична - жути се и МЕКАНА ЈЕ КАО ПАМУК! Уживаћете у савршеном укусу...
Мирис враћа у детињство!
Јогурт погача без квасца и јаја један је од оних рецепата који враћају у детињство. Мирис топле, мекане погаче који се шири кућом и буди осећај дома.
Ова погача, мекана као памук и са златном корицом, савршена је за све прилике, било да се спрема посебан ручак или једноставан недељни оброк. Предност овог рецепта је што не захтева чекање да тесто нарасте, нити квасац, а припрема је брза и једноставна.
За израду су потребни основни састојци: две чаше брашна, једна чаша јогурта, пола чаше уља, један прашак за пециво, кашичица шећера и со по укусу.
Припрема:
У вангли се најпре помешају суви састојци: брашно, прашак за пециво, со и шећер, затим се дода јогурт и уље. Тесто се умеси док не постане глатко, а по потреби се може додати још мало брашна.
Затим се рукама растањи и пребаци у подмазану тепсију, избоцка виљушком и остави десетак минута да "одмори". Пече се у рерни загрејаној на 220 степени док не порумени.
Када се извади из рерне, препоручује се да се погача увије у чисту кухињску крпу како би остала мека и сочна и након хлађења. Резултат је једноставна, домаћа погача пријатног мириса и савршеног укуса, баш онаква какву су некада правиле баке.