КРОМПИР ПАПРИКАШ по старинском каштеланском рецепту: сочно свињско месо, богат сос и мирис који осваја целу кућу
Кромпир паприкаш по старинском каштеланском рецепту са свињским месом, црним луком и шаргарепом – богат, сочан и ароматичан паприкаш који осваја мирисом и укусом целе кухиње
Кромпир паприкаш је класик домаће кухиње, а каштелански рецепт са свињским месом додатно га чини неодољивим. Сочно месо, комбинација црног лука, шаргарепе и сланине, богат сос са алевом паприком и лагано динстање на свињској масти чине овај паприкаш топлим и утјешним јелом које је идеално за јесење и зимске дане. Једноставан за припрему, а резултат је јело које мами мирисом, бојама и пуним укусом – право домаће задовољство.
Састојци
- Свињско месо – 800 г
- Црни лук – 500 г
- Шаргарепа – 50 г
- Сланина – 100 г
- Алева паприка – 10 г
- Кромпир – 500 г
- Ловор – 1 лист
- Свињска маст – 100 г
- Вода – 1,5 л
Припрема
У дубљу шерпу ставите маст и загрејте је на нижој температури, па додајте ситно сецкани црни лук, рендану шаргарепу и ситно сецкану сланину.
Сотирајте све састојке, додајте месо сечено на коцке, алеву паприку и зачине по жељи.
Динстајте док месо не омекша, затим налијте воду и додајте ловоров лист.
Након 20 минута кувања додајте кромпир сечен на коцке и кувајте на тихој ватри око 45 минута, док све намирнице не буду куване.