Многи је сматрају нашом најбољом тортом - готова за 30 минута, а не иде у рерну: Крем јој је бисер домаћег кулинарства
Омиљена торта за многе.
Песак торта, осим што невероватно декоративно изгледа, права је бомба укуса. Наиме, мање од сат времена вам је потребно да је спремите, а врло је издашна.
Састојци
-
200 г млевеног кекса
-
200 г кокосовог брашна
-
200 г млевених ораха
-
250 г маргарина
-
300 г шећера
-
1 литар млека
-
4 кесице пудинга од ваниле
-
100 г шлага
-
200 мл млека
Узмите малу шерпу и у њу сипајте прах из кесица за пудинг. Додајте мало воде и енергично промешајте док не добијете глатку смесу. Затим ставите литар млека и 300 грама шећера да проври.
Док чекате да млеко проври, припремите пенасто умућен маргарин у дубокој чинији. Када млеко проври, склоните га са шпорета и постепено умешајте размућени пудинг у млеко. Вратите смесу на ринглу и кувајте на средњој температури уз стално мешање док се не згусне.
Када се пудинг згусне, поделите га на три једнака дела. У први део умешајте млевени кекс, у други део додајте кокосово брашно, а у трећи део додајте млевене орахе.
Обложите калуп за печење пек папиром и сипајте први део смесе са кексом. Равномерно га распоредите шпатулом и ставите све у фрижидер.
Након што се први слој стегне, нанесите слој са кокосовим брашном, а затим преко њега слој са млевеним орасима. Вратите торту у фрижидер да се потпуно стегне.
Неколико сати касније умутите шлаг 200 мл млека и премажите торту, како бисте је украсили.
Детаљније о начину припреме на видеу Неодољиви укуси.