Mnogi je smatraju našom najboljom tortom - gotova za 30 minuta, a ne ide u rernu: Krem joj je biser domaćeg kulinarstva
Omiljena torta za mnoge.
Pesak torta, osim što neverovatno dekorativno izgleda, prava je bomba ukusa. Naime, manje od sat vremena vam je potrebno da je spremite, a vrlo je izdašna.
Sastojci
-
200 g mlevenog keksa
-
200 g kokosovog brašna
-
200 g mlevenih oraha
-
250 g margarina
-
300 g šećera
-
1 litar mleka
-
4 kesice pudinga od vanile
-
100 g šlaga
-
200 ml mleka
Uzmite malu šerpu i u nju sipajte prah iz kesica za puding. Dodajte malo vode i energično promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Zatim stavite litar mleka i 300 grama šećera da provri.
Dok čekate da mleko provri, pripremite penasto umućen margarin u dubokoj činiji. Kada mleko provri, sklonite ga sa šporeta i postepeno umešajte razmućeni puding u mleko. Vratite smesu na ringlu i kuvajte na srednjoj temperaturi uz stalno mešanje dok se ne zgusne.
Kada se puding zgusne, podelite ga na tri jednaka dela. U prvi deo umešajte mleveni keks, u drugi deo dodajte kokosovo brašno, a u treći deo dodajte mlevene orahe.
Obložite kalup za pečenje pek papirom i sipajte prvi deo smese sa keksom. Ravnomerno ga rasporedite špatulom i stavite sve u frižider.
Nakon što se prvi sloj stegne, nanesite sloj sa kokosovim brašnom, a zatim preko njega sloj sa mlevenim orasima. Vratite tortu u frižider da se potpuno stegne.
Nekoliko sati kasnije umutite šlag 200 ml mleka i premažite tortu, kako biste je ukrasili.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Neodoljivi ukusi.