Посне ГРЧКЕ КОЦКЕ су посластичарска фантазија - пуне кокоса, лимуна и кекса, кремасте и освежавајуће, створене за сладокусце
Пред вама је рецепт за најлепши посни колач!
Посне грчке кокос коцке са лимуном освојиле су и највеће сладокусце, а праве се зачас и идеална су посластица током Божићног поста!
Састојци:
За кору:
250 г посног млевеног кекса
50 г кокосовог брашна
100 мл сока од лимуна (свеже цеђеног)
3 кашике агава сирупа или меда од урми (или обичан шећер – по избору)
Рендана корица 1 лимуна
3–4 кашике воде (по потреби)
За фил:
400 мл кокосовог млека (или посног биљног млека)
2 пудинга од ваниле (посна варијанта – проверити декларацију)
3 кашике шећера
1 кашика кокосовог уља (опционо, за додатну кремастост)
Сок ½ лимуна
За декорацију:
Кокосово брашно
Листићи лимуна или рендана кора
Припрема:
Кора: Помешај кекс, кокос, рендану лимунову кору и заслађивач. Додај лимунов сок и воду по потреби док не добијеш чврсту смесу коју можеш да утиснеш у плех (20x20 цм).
Добро притисни и поравнај. Стави у фрижидер да се стегне док припремаш фил.
Фил: У мало млека размути пудинг, остатак стави да проври са шећером. Кад прокључа, умешај пудинг и кувај док се не згусне. Додај сок од лимуна и кокосово уље (ако користиш).
Врућ фил одмах нанеси преко коре и поравнај.
Декорација: Поспите кокосом и украсите по жељи.
Оставите у фрижидеру 2–3 сата (идеално преко ноћи) да се све лепо стегне.
Србија Данас/Стил, Ивана Богићевић/Пренела Ј.Ш.