Посне кокос куглице су прави правцати ужитак за сва чула: Спремају се за буквално 10 минута, а са тањира ће нестати одмах
Ове посне куглице можете чувати у фрижидеру неколико дана, а идеалне су за све који посте или желе лагану, а изузетно укусну чоколадну посластицу.
Ако тражите једноставну, укусну и посну посластицу која се топи у устима, посне рум-кокос куглице су идеално решење.
Овај рецепт комбинује богатство чоколаде, арому рума и тропски шмек кокоса, а припрема је изузетно лака и не захтева печење.
Састојци (посна верзија):
1 л биљног млека (сојино, бадемово или овсено)
500 г посних петит кекса
250 г посног маргарина
300 г посне црне чоколаде
0,5 дл рума (или арома рума за децу)
кокос за посипање
Припрема:
Кекс самељите у фине мрвице у блендеру или кухињском сецку.
У већем лонцу на лаганој ватри ставите биљно млеко, посни маргарин, чоколаду и рум. Мешајте док се сви састојци не растопе и не повежу у глатку, сјајну смесу.
Када млеко почне да кључа, додајте самлевене кексе и наставите мешати док смеса не постане густа и компактна.
Склоните лонац са ватре и оставите смесу да се мало прохлади.
Када се смеса довољно охлади да се обликује, правите куглице и уваљајте их у кокос.
Ове посне куглице можете чувати у фрижидеру неколико дана, а идеалне су за све који посте или желе лагану, а изузетно укусну чоколадну посластицу. Арома рума и кокосов шмек чине их правим хитом на свакој трпези – било за празнике, ужину или једноставно за слатки залогај после оброка.