Posne kokos kuglice su pravi pravcati užitak za sva čula: Spremaju se za bukvalno 10 minuta, a sa tanjira će nestati odmah
Ove posne kuglice možete čuvati u frižideru nekoliko dana, a idealne su za sve koji poste ili žele laganu, a izuzetno ukusnu čokoladnu poslasticu.
Ako tražite jednostavnu, ukusnu i posnu poslasticu koja se topi u ustima, posne rum-kokos kuglice su idealno rešenje.
Ovaj recept kombinuje bogatstvo čokolade, aromu ruma i tropski šmek kokosa, a priprema je izuzetno laka i ne zahteva pečenje.
Sastojci (posna verzija):
1 l biljnog mleka (sojino, bademovo ili ovseno)
500 g posnih petit keksa
250 g posnog margarina
300 g posne crne čokolade
0,5 dl ruma (ili aroma ruma za decu)
kokos za posipanje
Priprema:
Keks sameljite u fine mrvice u blenderu ili kuhinjskom secku.
U većem loncu na laganoj vatri stavite biljno mleko, posni margarin, čokoladu i rum. Mešajte dok se svi sastojci ne rastope i ne povežu u glatku, sjajnu smesu.
Kada mleko počne da ključa, dodajte samlevene kekse i nastavite mešati dok smesa ne postane gusta i kompaktna.
Sklonite lonac sa vatre i ostavite smesu da se malo prohladi.
Kada se smesa dovoljno ohladi da se oblikuje, pravite kuglice i uvaljajte ih u kokos.
Ove posne kuglice možete čuvati u frižideru nekoliko dana, a idealne su za sve koji poste ili žele laganu, a izuzetno ukusnu čokoladnu poslasticu. Aroma ruma i kokosov šmek čine ih pravim hitom na svakoj trpezi – bilo za praznike, užinu ili jednostavno za slatki zalogaj posle obroka.