Прженице су један од оних доручака уз које смо сви одрасли, а сада вам откривамо како се оне спремају на мађарски начин.
Они додају један састојак који све подигне на потпуно нови ниво и због којег прженице буду невероватно укусне.
Припрема:
За овакав доручак користимо старији хлеб, топиви сир, млеко, брашно и јаја. У једну посуду сипамо млеко, у другој добро умутимо јаја, у трећу ставимо брашно, а у четврту изрендани сир.
Кришке хлеба само кратко умачемо у млеко, одмах их извадимо и нежно оцедимо између дланова. На једну кришку ставимо комад сира и преклопимо је другом, тако да добијемо мали сендвич.
Сваки сендвич прво уваљамо у брашно, затим у јаје, па га ставимо у тањир са сиром и одозго распоредимо још мало ренданог сира. У тигању добро загрејемо уље и пржимо прженице са обе стране док не добију лепу румену корицу. Готове стављамо на папирни убрус да упије вишак масноће.
Важно је да све радимо једну по једну прженицу. Дакле, умочимо у млеко, преклопимо, уваљамо, поспемо сиром и одмах спуштамо у вруће уље.
Ако бисмо припремили све одједном па тек онда пржили, хлеб би омекшао и упио превише уља, а прженице би се распале. Зато их спремамо поступно, да остану савршено хрскаве и сочне.