Заборавите брашно и поховање: Откријте једноставан трик због којег риба никада неће да се распадне и биће најсочнија и најукуснија до сада
Старе куварице откриле како да риба буде савршена
Када је у питању риба и њено спремање, не може се рећи да свака домаћица зна да је припреми због њене компликоване структуре. На данашњој трпези се углавном може видети похована риба, а некада су најлепше биле оне без зачина и поховања.
Старе куварице су нам откриле како да риба буде савршена, тако што ћете уместо брашна направити маринаду и у то потопити.
Састојци:
1,5 кг рибе по жељи
прстохват шећера
зачини
2 кашике соја соса
Припрема:
Ако немате очишћену рибу, онда је очистите од крљушти и исеците је пажљиво од репа, такође и уклоните унутрашњост. Исеците на комаде па побиберите, додајте шећер , зачине и соја сос. Сипајте у посуду литар воде и промешајте, затим је оставите једно 30-40 минута у маринади. У добро загрејан тигањ сипајте уље и поређајте рибу. Пржите са свих страна док не буде златна кора.
Србија Данас/Крстарица, Невена Андрић/Пренела Ј.Ш.