БЕЧКА ШНИЦЛА по рецепту Биљане Јевтић - Певачица начин припреме наследила од баке, а њен муж га обожава
Певачица се опробала у кувању, а све је забележио њен наследник.
Биљана Јевтић је годинама позната по великим хитовима, а по мишљењу своје породице, врло лепо уме и да кува. Погледајте њен рецепт за бечку шницлу.
Састојци:
- 800 г свињског бута
- 200 г брашна
- 200 г презли
- 4 јаја
- вегета
- со
- бибер
- уље
Припрема:
Свињски бут исећи на лепе шницле. Ако је месо дебље сечено, истуцати га чекићем. Затим зачинити месо сољу, бибером и вегетом.
Разбити јаја у чинију и умутити их жицом за мућење. Затим зачинити умућена јаја сољу, бибером и вегетом (не треба претерати пошто је и месо зачињено) и још мало умутити.
На једну половину тацне ставити брашно, а на другу половину презле. Шницле прво уваљати у брашно, па у јаја и на крају у презле.
У тигањ додати уље и загрејати га на умереној температури. Када је уље загрејано, спустити поховане шницле у њега и пећи их по 3 минута са обе стране. На тањир ставите убрус (или салвету), да упије вишак уља. Пријатно!
Србија Данас/Story/Андреа Нетовић/Пренела С.П.