BEČKA ŠNICLA po receptu Biljane Jevtić - Pevačica način pripreme nasledila od bake, a njen muž ga obožava
Pevačica se oprobala u kuvanju, a sve je zabeležio njen naslednik.
Biljana Jevtić je godinama poznata po velikim hitovima, a po mišljenju svoje porodice, vrlo lepo ume i da kuva. Pogledajte njen recept za bečku šniclu.
Sastojci:
- 800 g svinjskog buta
- 200 g brašna
- 200 g prezli
- 4 jaja
- vegeta
- so
- biber
- ulje
Priprema:
Svinjski but iseći na lepe šnicle. Ako je meso deblje sečeno, istucati ga čekićem. Zatim začiniti meso solju, biberom i vegetom.
Razbiti jaja u činiju i umutiti ih žicom za mućenje. Zatim začiniti umućena jaja solju, biberom i vegetom (ne treba preterati pošto je i meso začinjeno) i još malo umutiti.
Na jednu polovinu tacne staviti brašno, a na drugu polovinu prezle. Šnicle prvo uvaljati u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle.
U tiganj dodati ulje i zagrejati ga na umerenoj temperaturi. Kada je ulje zagrejano, spustiti pohovane šnicle u njega i peći ih po 3 minuta sa obe strane. Na tanjir stavite ubrus (ili salvetu), da upije višak ulja. Prijatno!
Srbija Danas/Story/Andrea Netović/Prenela S.P.