Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Најбржа и најукуснија САРМА икада: Нема МОТАЊА купуса и крчкања сатима, а укус је САВРШЕН

26.12.2020. 18:38
Пише:
Србија Данас
sarma
сарма / Извор: Профимедиа

Олизаћете прсте!

Ретко ко не воли да једе сарму, али многи често одустају да је праве, јер ипак подразумева мало више ангажовања у кухињи и сате и сате крчкања. Е, зато смо пронашли рецепт који ће вам уштедети време проведено у кухињи, а укус сарме је апсолутно идентичан. Проверено.

Брза сарма

Потребно је

главица киселог купуса, 400 г млевеног меса, већа главица лука, већа шаргарепа, шака пиринча, со, бибер, црвена зачинска паприка, вода, суво месо, 1 дл воде

Припрема

На уљу издинстајте црни лук и рендану шаргарепу. Додајте месо, пропржите, зачините, додајте пиринач, па све добро промешајте и склоните са шпорета. Купус поделите на листове, исеците корен са сваког листа, па дно посуде обложите са неколико листова купуса, тако да крајеви вире ван посуде. Ставите ред меса, па лист купуса, па преко сецкано суво месо, па понављајте поступак док не потрошите све састојке. Листовима који вире из посуде, ушушакајте сарму, прелијте са водом у коју сте ставили млевену паприку и пеците у рерни на 200 степени око сат времена. Ако сарма почне да тамни по површини, прекријте је фолијом.

sarma
сарма / Извор: Профимедиа