Овај "МАГИЧНИ МАСЛАЦ" убрзава метаболизам и успорава старење, користе га и НАЈБОЉИ СПОРТИСТИ СВЕТА
Припрема ги маслаца укључује загревање обичног путера на тихој ватри док не почне да пени.
Овај маслац се производи тако што се путер третира како би се уклонили вода, засићене масне киселине и лактоза. Поступак чини да ги маслац постане "посан" јер се ослобађа чврстих компоненти млека. Овај укусни намаз је изузетно хранљив и може се користити као замена за уље или додатак у разним јелима.
Ги маслац је посебно цењен у индијској медицини због својих лековитих својстава. Верује се да јача имунитет, побољшава варење и успорава процес старења. Његова лако сварљива природа омогућава постепено снабдевање организма енергијом, што је кључно за спортисте попут Новака Ђоковића.
Припрема ги маслаца укључује загревање обичног путера на тихој ватри док не почне да пени. Потребно је пажљиво уклањати формирану пену све док се више не појављује, а затим процедити прозиран путер кроз газу. На тај начин добијате спреман за употребу.
Он има широку примену не само у кулинарству, већ се користи и као мелем за кожна обољења, за масаже и облоге. Његове благотворне особине чине га свестраним производом који налази своје место у различитим сферама живота.