Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПАКАО НА ПОРОЂАЈУ: Ксенија провела скоро ДВА МЕСЕЦА у болници, па коначно проговорила о ТРАУМАТИЧНОМ искуству

06.06.2022. 18:32
Пише:
Србија Данас/Курир
Ksenija Bujišić
Ксенија Бујишић / Извор: Фото: Youtube printscreen/Prakticna зена

"Нажалост, ни мене то није заобишло!"

Voditelljka, Ксенија Бујишић, недавно се породила и донела на свет сина Данила, али порођај је био пропраћен низом компликација. Ксенија је проговорила о тешком порођајном искуству које је недавно доживела.

- Нисам имала намеру да кријем порођај, али много тога се брзо и непланирано десило. У односу на прву трудноћу, друга је била ризична, па је онда и порођај био раније него што је требало. Свих девет месеци ме је пратио страх и стрепња, а последње недеље сам провела у болничком кревету. Колико год је дијагноза била комплексна, тешка и забрињавајућа, од почетка сам знала да смо Дача и ја "дреам теам" и да ће на крају све бити како треба.

Глумица ОКОНЧАЛА ЖИВОТ У 24. ГОДИНИ: Терао је малер за малером у каријери, а онда је НА ПРАГУ УСПЕХА једна кап прелила чашу

Глумица ОКОНЧАЛА ЖИВОТ У 24. ГОДИНИ: Терао је малер за малером у каријери, а онда је НА ПРАГУ УСПЕХА једна кап прелила чашу

ПИКЕ МИ ЈЕ ПОСЛАО ОВУ СРАМНУ ПОРУКУ: "Питао ме је КОЛИКА ми је?" После раскида са Шакиром, процурили детаљи

ПИКЕ МИ ЈЕ ПОСЛАО ОВУ СРАМНУ ПОРУКУ: "Питао ме је КОЛИКА ми је?" После раскида са Шакиром, процурили детаљи

ИМА ЛИ БОТОКСА НА КАРЛЕУШИНОМ ЛИЦУ? Снимак са наступа у Загребу јасно показује истину о КОРЕКЦИЈАМА

ИМА ЛИ БОТОКСА НА КАРЛЕУШИНОМ ЛИЦУ? Снимак са наступа у Загребу јасно показује истину о КОРЕКЦИЈАМА

- Ово је била најтежа ситуација у којој сам се нашла у животу, али нисам остављала ни промил могућности да се све неће добро завршити. Веровала сам у нас двоје и позитивним мислима побијала тешке слутње. Осим чињенице да ћемо обоје бити живи и здрави, у мојој глави није постојала друга опција. Данило нам је дошао 3. марта. У почетку је заиста било неизвесно и трауматично, а он је одмах показао да је брави борац и херој.

Водитељка је оперисана одмах након порођаја.

- Данило је дошао кући, ја сам опет завршила у болници. Знала сам да је у најсигурнијим рукама, рукама моје маме, и била сам мирна. Могла сам да се фокусирам на још једну рунду животне борбе, која је уследила када је стигла дијагноза – "ацрета превиа централис". Није реткост да после тешке трудноће, какву сам ја имала, део постељице остане залепљен у телу. Нажалост, ни мене то није заобишло - истакла је водитељка, па одговорила на питање о чему је размишљала док се борила за живот.

- Верујте да се не сећам шта ми је тачно пролазило кроз главу. Вероватно сам мислила на све и свашта, али знам да сам имала само један циљ - да се вратим кући, деци и породици. Мислим да су ме те мисли одржале у животу и дале ми ветар у леђа кад је било најтеже.

Ksenija Bujišić
Ксенија Бујишић / Извор: Фото: Youtube printscreen/burekdzijaful

Ксенија је открила и своја тренутна осећања:

- Јесте, хвала Богу. Дача и ја смо одлично, а тако је захваљујући стручном тиму клинике Народни фронт који је, предвођен проф. др Жељком Миковићем и др Мињом Станковић, даноноћно бринуо о мени. Њихове речи подршке никада нећу заборавити. Без њих не бих била толико храбра и позитивна. Захваљујући њиховом знању и људскости спавала сам мирно, јер сам знала да сам у најбољим рукама. Никада нећу моћи да довољно захвалим свим сестрама које су ми улепшавале дане својим осмехом. Велико хвала свим дивним дамама које су бринуле о мени 52 дана, колико сам провела у болници.

Истакла је да је научила много из овог великог животног изазова.

- То је тачно. Захвална сам на свему што имам. Прво што сам рекла мами кад сам дошла кући било је: "После овога што смо прошле, ни ти ни ја више никада се нећемо нервирати ни око чега." Свакоме је његова мука најтежа, али слушајући приче девојака са којима сам делила собу схватила сам да и над проблемом има проблема. Заједно смо превазилазиле најтеже ситуације и врло сам поносна на пријатељства која сам стекла у болници.

Ксенија такође има трогодишњу ћеркицу Лору,  а сада је проговорила о њеном првом сусрету са братом Данилом.

- Чим га је видела, рекла је да је много леп и да има зелене очи као и она. То је била љубав на први поглед. За њихов загрљај се живи, и када их видим заједно знам да је све вредело. Упркос томе што је још мала, током мог боравка у болници била ми је велика подршка и с нестрпљењем је чекала брата. Она је моја прва љубав и прва срећа.

На крају, Ксенија је објаснила зашто баш име Данило:

- Ја. До последњег тренутка нисам размишљала о томе јер ми је било најважније да он буде добро. Када је дошао моменат одлуке, пало ми је на памет - Данило. Одлучила сам да се наш херој тако зове - рекла је она.