Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

У ЊИМА УВЕК ИЗГЛЕДАМО ФЕНОМЕНАЛНО! Комбинују се БУКВАЛНО уз све и нема бољег избора за шетње по граду

23.11.2019. 10:17
Пише:
Промо
Žena
Жена / Извор: Профимедиа

Постоји ли неко ко их не обожава?

У времену у ком се свакодневно мења глобална слика уличног стила, Converse_X_ је нека врста компаса за сналажење у хајпу, замишљен као иницијатива да се талентованим младим људима пружи прилика да буду баш оно што јесу, умрежавајући их и дајући им платформу за креативно изражавање. Не постоји један начин да припадаш овој групи: њени чланови су графитери, муралисти, фотографи, репери, плесачи, скејтери... Али зато постоји само један предуслов: стил мораш да доживљаваш лично. Да ли је то кроз одевање и маке уп, или креативност која пак уопште не укључује твој спољашњи изглед већ неки спољни план, није битно. Битно је само да своју аутентичност појачаш на максимум.

Ова иницијатива на глобалном нивоу сваке године кулминацију има у Лос Анђелесу, где се представници Converse_X_ покрета из свих крајева планете окупе да се сликају, партијају, али и учествују у радионицама о принципима одрживе моде и добију прилику да дају сопствени феебацк на трендове у настајању. А то је свакако тема о којој су управо ови перфектно стилизовани појединци најпозванији да дају мишљење.

Кад их сретнете, у свој њиховој "неонска коса, edgy шминка и 90's гардероба" причи, јасно вам је да ће то што сад видите на њима постати водећа тенденција у моди месецима унапред. Томе сведочи и неподељена подршка овом пројекту која долази од једног од најутицајнијих креативаца на свету тренутно: Tyler, the Цреатор је импресиониран овим врлим новим светом.

Док сам истраживао феномен креативног покрета Converse_X_ који спаја најбоље од источне и западне обале Сједињених Држава па томе додаје глобални кул зачин гостујућих хајпера, прва ствар коју сам открио је колико Њујорчани презиру Лос Анђелес. И колико људе који имају ту срећу да живе у граду анђела искрено заболе за то. Истини за вољу, Л.А. је дуго био урбанистичка персонификација trashy песме групе Поисон, идеализовано неурозне екипе серије Ентоураге и био сведок тихог очаја свих оних који су се ту доселили у нади да ће холивудски знак гледати с друге стране славе. Међутим, сад је слика под бескрајним небом као са разгледнице потпуно другачија.

Данас је Лос Анђелес епицентар нове субверзивне културе и уметности која тера на размишљање, надасве идеалан да оживи све наше колективне дигиталне снове. А чињеница да је тренутно приступачнији за живот и има много питомију климу од Њујорка доводи до тога да многи креативци бирају Л.А. као идеалан мизансцен свог stylish живота. Баш и глобални креативни колектив Converse_X_, настао с идејом да временом прерасте у жилу куцавицу hype културе, толико кул да чак не можете без дозволе да их пратите на инстаграму. Они ту испробавају нове Цонверсе моделе и у њима обилазе град где су вам Убер и Lyft најбољи другари. 

Ове године је тамо била и наша Јована Стајић, на инстаграму позната као @rajs.kejk и неодвојиви део Converse_X_ приче. Замолили смо је да са нама подели своја омиљена места калифорнијске стреет style утопије.

Хотел: Hollywood Роосевелт

Оживљавање златног доба филмске индустрије за генерације одрасле на Netflixu кроз савршени ретро декор и легенде о славним гостима који овде бораве деценијама уназад. "Доста холивудских звезда је ту одседало, између осталих и Мерилин Монро чији омиљени апартман је посебно назначен, што ми је баш кул," каже Јована и додаје како је највише времена са остатком Converse_X_ екипе проводила крај базена.

Место за клопу: Гранд Централ Маркет

Смештен у згуснут downtown део Лос Анђелеса, Гранд Централ Маркет је скуп многобројних "тезги" са најразличитијим кулинарским пореклима и прерогативима. Самим тим не чуди да је управо ова еклектична локација одушевила Јовану и њене Converse_X_ другаре, нарочито с обзиром на то да од давне 1917. представља раскрсницу различитих култура на овој тачки Калифорније.

Провод: Цамп Gnaw Флог фестивал

Јована овог пута није посећивала клубове у Л.А. "Једва смо чекали Цамп Gnaw Флог фестивал и ту је стварно било таквих извођача да их не би ни један клуб надоместио." На овогодишњем изузетно посећеном и помало контроверзном фестивалу остварио јој се и један сан: "Да, могу слободно рећи још један сан у низу, а то је да слушам АСАП Rockyja јер нико није знао да ће и он да наступа!"

Chill: Санта Моника булевар

Бескрајни булевари и авеније којима је најпрепоручљивије крстарити у винтаге кабрију (ноте то селф: обавезно нанети крему са високим СПФ) никад не досаде, колико год пута их прошли. Шта је оставило највећи утисак на Јовану? "Мелросе Авенуе и Fairfax... Санта Моника је такође прелепа, ту смо јели у неком предобром италијанском ресторану." Да ли је истина или мит да се овај град може и препешачити? Као што то обично бива кад је Цонверсе у питању, све приче су истините.