Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Звезди серије „Веселе седамдесете'' прети КАЗНА до 30 ГОДИНА ЗАТВОРА "Суочиће се са одговорношћу због криминалног понашања"

17.06.2023. 21:12
Пише:
Србија Данас/Узвик
Deni Masterson
Дени Мастерсон / Извор: Профимедиа

Одбрана је тврдила да се тужилаштво у великој мери ослањало на сведочење о дрогирању јер није било доказа о било каквој сили или насиљу.

Глумац Дени Мастерсон (47), најпознатији по серији „Веселе седамдесете" оптужен је за силовања три девојке која су се догодила пре две деценије, а суд га је прогласио кривим у два случаја.

Порота сачињена од 7 жена и пет мушкараца није могла да донесе пресуду у вези са трећом тачком оптужнице, према којој је Мастерсон силовао своју бившу девојку.

Како се наводи, глумца су из суднице у Лос Анђелесу извели у лисицима док је његова жена, глумица и модел Бижу Филипс плакала, а пријатељи и чланови породице седели у запрепашћујућој тишини.

Звезди телевизијске серије „Веселе седамдесете'' прети казна до 30 година затвора.

Deni Masterson , Ešton Kučer
Дени Мастерсон , Ештон Кучер / Извор: Профимедиа

ЗБОГ ХАРИЈА ИЗ КАСЕ БРИТАНАЦА ИДЕ МИЛИОН ФУНТИ: Принц може да тужака на суду колико хоће, јер не иде из његовог џ 
Научите децу како да увек ПРЕПОЗНАЈУ опасност - ОВЕ реченице ОТМИЧАРИ КОРИСТЕ како би их НАВЕЛИ добровољно ДА ПОЂУ са њима!

Научите децу како да увек ПРЕПОЗНАЈУ опасност - ОВЕ реченице ОТМИЧАРИ КОРИСТЕ како би их НАВЕЛИ добровољно ДА ПОЂУ са њима!!

Овим триком ЗАУВЕК УКЛОНИ тврдокорне МРЉЕ са кухјинских крпа - Један САСТОЈАК ће те посебно изненадити!

Овим триком ЗАУВЕК УКЛОНИ тврдокорне МРЉЕ са кухјинских крпа - Један САСТОЈАК ће те посебно изненадити!

Пресуда је донета након шест месеци од првог глумчевог суђења, где се такође суочио са оптужбама за силовање три жене које је упознао у цркви.

Три жене, све бивше припаднице Сајентолошке цркве, оптужиле су глумца за сексуални напад у његовом дому у Холивуду у периоду од 2001. до 2003. године

Оне су у периоду од 2001. до 2003. године имале двадесет година.

Тужиоци су тврдили да се Мастерсон позивао на статус истакнутог сајентолога како би избегао одговорност.

Глумац је негирао оптужбе, рекавши да га прогањају због припадништва Сајентолошкој цркви.

Три жене поднеле су тужбу против Мастерсона и Сајентолошке цркве, тврдећи да су прогањане, малтретиране и застрашиване због пријава о сексуалном злостављању и насиљу.

„Емоције су ми помешане. Осећам олакшање, тугу, исцрпљеност, али и снагу, знајући да ће се мој злостављач, Дени Мастерсон, суочити са одговорношћу због његовог криминалног понашања“, рекла је једна од жена која тврди да ју је глумац силовао 2003. године, цитира Асошиејтед прес.

У ранијем суђењу, у децембру 2022. године, друга порота није могла да донесе пресуду. Тужиоци су одлучили да поново суде Мастерсону и овог пута судија је дозволио учесницима процеса да изнесу нове доказе који су били онемогућени у првом суђењу.

Иако глумац није оптужен за дрогирање жртава, порота је чула сведочења да су жене биле дозиране пре него што их је силовао.

Мастерсон је први пут оптужен за силовање 2017. године током врхунца покрета #MeToo.

Он је одговорио да није оптужен нити осуђен за злочин, те да се у тадашњој клими „чини као да се сматра да сте криви чим сте оптужени за нешто“. Оптужбе су уследиле после трогодишње истраге полиције Лос Анђелеса.

Deni Masterson
Дени Мастерсон / Извор: Профимедиа

У још два случаја тужиоци нису подигли оптужнице због недостатка доказа и истека рока застарелости.

Током суђења, тужиоци су тврдили да је сајентолошка црква помогла да се прикрију напади, што је ова верска организација категорички негирала.

У време напада, Мастерсон и све три жене које су га тужиле били су сајентолози.

Неколико жена је рекло да су им биле потребне године да се изјасне јер су их званичници Сајентолошке цркве обесхрабрили да пријаве силовање полицији.

Уместо тога, биле су приморане да се ослоне на црквени „унутрашњи правосудни систем“, рекли су тужиоци.

Једна од жена је рекла да су јој запретили ће бити избачена из Сајентолошке цркве ако не потпише споразум о тајности података и прихвати исплату од 400.000 долара, према тужиоцима.

Приликом завршних речи, Мастерсонов бранилац је за жртве рекао: „Ако тражите мотиве зашто људи нису искрени… мотиви су свуда“.

Иако Сајентолошка црква није била оптужена у овом случају, пре него што су започеле завршне речи, адвокат који је повезан са Црквом послао је електронску поруку канцеларији окружног тужиоца да се пожали на начин на који је Црква приказана током поновљеног суђења.

Мастерсонови адвокати су безуспешно покушали да издејствују погрешно суђење, чиме би цео предмет против њега пропао.

Мастерсон је у браку с глумицом и манекенком Бижу Филипс од 2011. године.

Серија „Веселе седамдесете'', у којој су играли и Ештон Кучер и Мила Кунис, приказивана је од 1998. до 2006. године и била популарна широм света.