Данас је почео ПЕТРОВСКИ ПОСТ, направите ПОСНУ КИНДЕР ТОРТУ за само 20 минута - Бела и црна чоколада са кексом дају јој КРЕМАСТУ структуру, богата посластица задовољиће све укућане
Посна киндер торта је одлична идеја током Петровског поста
Када су посне славе и празници потребно је направити посне посластице. Много је незгодно наћи рецепте који су укусни. Киндер торта је једна од најбољих посних посластица, јер се прави од 2 фила од чоколаде и плазма кекса.
Биће апослутни хит на свакој прослави и сви ће тражити репете. Састојке за кору преполовите како бисте добили 2 коре. Ако желите мању торту онда направите једну кору и преполовите мере за фил, али такође тада преполивите мере и за кору.
Састојци:
За кору (од ове количине добијете 2 коре):
100 г посног млевеног кекса
100 г млевених лешника
200 г брашна
14 кашика шећера
400 мл киселе воде
100 мл уља
1 кесица прашка за пециво
100 г крупније млевених лешника
За И фил:
1,5 л сојиног млека
300 г шећера
4 ванил шећера
220 г пудинга од ваниле
1 кашика густина
250 г посног маргарина
100 г сојиног шлага
100 мл киселе воде
100 г посне беле чоколаде
100 г посног палминог млека у праху
100 г посне црне чоколаде
Још:
300 г посног плазма кекса
300 г посног крема
100 мл сојиног млека
300 г сојиног шлага
500 мл киселе воде
Припрема:
Помешајте плазму, млевене лешнике, брашно, шећер, уље, киселу воду и прашак за пециво. Добро сједините. У плех који сте обложили пек папиром по дну сипајте крупније млевени лешник, па распоредите смесу за кору. Пеците у загрејаној рерни на 200°Ц око 15 минута. Са истим састојцима направите још једну кору.
У мало млека сипајте пудинг и густин, па промешајте. Остатак млека ставите да прокључа, па сипајте пудинг. Кувајте док се не згусне, уз констатно мешање. Док се пудинг кува умутите маргарин и додајте у охлађени пудинг. Поново сједините миксером. Сојин шлаг умутите са киселом водом, па додајте у фил од пудинга. Фил поделите на 2 дела, већи и мањи. У мањи део фила сипајте отопљену бели чоколаду и палмино млеко у праху, па умутите. У већи део фила додајте истопљену црну чоколаду, па сједините миксером. Засебно умутите шлаг са киселом водом.
Поређајте кору, премажите са посним кремом, па сипајте пола црног фила, затим шлаг. Преко ставите плазму коју сте умочили у сојино млеко, затим сипајте цео бели фил, па шлаг. Другу кору премажите са посним кремом и ставите преко шлага. Крема треба да буде окренут ка шлагу. Са остатком црног фила премажите целу торту и декоришите преосталим шлагом.
Србија Данас/Ствар укуса/Пренела Ј.Ш.