Домаћа НУТЕЛА: Рецепт за најфинији чоколадни намаз без вештачких састојака и адитива, а БОГАТИЈЕГ укуса
Нутела је омиљени чоколадни намаз широм света, али да ли сте знали да можете направити и код куће?
Домаћа верзија је здравија, богатија укусом и не садржи адитиве ни вештачки састав.
Уз само неколико састојака, добићете кремасти чоколадни намаз који ће вас освојити на први залогај.
Састојци
- 2,5 шољице ољуштених лешника
- 1/3 шољица какаа у праху
- 1/3 шећера у праху
- 1/2 кашичица екстрата од ваниле
- 1/4 кашичица соли
- 2 кашике кокосовог уља
Загрејте рерну на 200 Ц. Пеците лешнике 7-9 минута или док не почну добијати боју.
У блендер, великом брзином, миксајте лешнике док се не претворе у кремасту структуру. Ако користите мултипрактик то може трајати и до 20 минута.
Додајте остале састојке, осим уља, у блендер. Измиксајте јос неколико минута, док се смеса не сједини. Затим додајте кокосово уље и поновите поступак.
Смесу сипајте у теглу и уживајте у укусу уз ваше омиљене посластице.
Детаљније можете погледати на видеу Еат.хага