Domaća NUTELA: Recept za najfiniji čokoladni namaz bez veštačkih sastojaka i aditiva, a BOGATIJEG ukusa
Nutela je omiljeni čokoladni namaz širom sveta, ali da li ste znali da možete napraviti i kod kuće?
Domaća verzija je zdravija, bogatija ukusom i ne sadrži aditive ni veštački sastav.
Uz samo nekoliko sastojaka, dobićete kremasti čokoladni namaz koji će vas osvojiti na prvi zalogaj.
Sastojci
- 2,5 šoljice oljuštenih lešnika
- 1/3 šoljica kakaa u prahu
- 1/3 šećera u prahu
- 1/2 kašičica ekstrata od vanile
- 1/4 kašičica soli
- 2 kašike kokosovog ulja
Zagrejte rernu na 200 C. Pecite lešnike 7-9 minuta ili dok ne počnu dobijati boju.
U blender, velikom brzinom, miksajte lešnike dok se ne pretvore u kremastu strukturu. Ako koristite multipraktik to može trajati i do 20 minuta.
Dodajte ostale sastojke, osim ulja, u blender. Izmiksajte jos nekoliko minuta, dok se smesa ne sjedini. Zatim dodajte kokosovo ulje i ponovite postupak.
Smesu sipajte u teglu i uživajte u ukusu uz vaše omiljene poslastice.
Detaljnije možete pogledati na videu Eat.haga