Зељаница од ГОТОВИХ кора: Укуснија и хрскавија од домаће, а тајна је САМО у једном састојку
Ова једноставна и укусна пита комбинација је богатог спанаћа и хрскавих кора, а одају осећај као да је направљена од природних.
Домаћа пита са спанаћем, припремљена са куповним корама прави је избор за брз, али укусан одброк.
Идеална је за било које доба дана, од доручка до вечере, а њен пун укус и сочност сигурно ће задовољити и најзахтевније непце.
Састојци
- 400 г спанаћа
- 400 г сира
- 5 јаја
- 200 мл јогурта
- 100 мл уља
- 150 мл минералне воде
У посуду помешајте спанаћ и сир, додајте 4 јаја и јогурт и добро промешајте смесу.
Узмите једну посуду у коју ћете сипати 100 мл минералне воде и уља.
Узмете две коре, које на ивицама преклопите једну преко друге. Затим узмите кору, преклопите је на пола и ставите је на доњи део, а потом мешавином воде и уља попрскајте коре.
Укључите рерну на 200 Ц да се загреје.
Фил ређате на доњи део, где су вам преклопљене две коре. Након тога, увијате коре од себе и завијате у јухницу. Затим почните да ређате у плех. Понављате поступак све док имате фил и коре.
У прелив додајте још 50 мл минералне воде и налијте питу, да се тесто лепо накваси и нека одстоји 10 минута.
Умутите једно жуманце, премажите питу и можете ставити да се пече 35 минута.
Детаљније о начину припреме можете погледати на видеу Кухиња Валентина Машковић.