Домаћице, руке ти се позлатиле: Најукусније ПАЛАЧИНКЕ ОД ТИКВИЦА, једу се без гриже савести - Нискокалоричне, хранљиве, а јефтине
Брзи и једноставни рецепти су све што нам је потребно у овим данима, када нам је до свега, само не до стајања уз шпорет и бесумучног окретања тигања.
Лето и стил живота који попримамо током врелих, спарних дана и топлих ноћи, изискује и лагану исхрану. Одласци на плажу, или рецимо спремање за вечерњи градски излазак, изискују и добру линију, јер нема већег самопоуздања него када знамо да изгледамо одлично.
Како бисмо себи обезбедили поменуто, али и довољно енергије како бисмо издржали на ногама целодневно јурцање, потребно је унети довољно нутријената кроз хранљиве оброке. Због тога вам доносимо један врло занимљив рецепт, ПАЛАЧИНКЕ СА ТИКВИЦАМА.
Палачинке са тиквицама су укусне и праве се по једноставном рецепту, идеалне су за лагани ручак или брзинску вечеру. Тиквице се додају у смесу за палачинке, чинећи их сочним и дајући богатији укус.
Састојци су следећи:
- 1–2 изрендане тиквице
- 2 јајета
- 250 мл јогурта
- 150 г брашна
- со, бибер, зачини по жељи (млевена паприка, першун...)
- уље за печење.
Припрема:
Тиквице огулити (по потреби) и изрендати. Посолити и оставити да пусте воду 15–20 минута, па их добро оцедити.
Умутити јаја, додати млеко, со, бибер и брашно. Мешати док не добијете глатку смесу. Смеса треба да буде мало гушћа него за обичне палачинке. Додати оцеђене тиквице и зачине у смесу и промешати. Пећи палачинке у загрејаном тигању с мало уља, док не порумене с обе стране.
Додатни савети:
За богатији укус, можете додати фета сир, качкаваљ, или бели лук у смесу. Палачинке се могу послужити топле с киселим млеком, павлаком, или неким другим умаком.
За још мекше палачинке, можете додати мало киселе павлаке или јогурта у смесу.
Можете експериментисати са зачинима, додајући мирођију, босиљак или друге омиљене зачине.