Хиландарске посне ПРОЈЕ - Предлог за укусан доручак током поста, припрема је брза, а остају МЕКАНЕ и сутрадан
Уколико још увек нисте доручковали, време је да се баците на припрему проја од једноставних састојака!
05.03.2025.
07:41
Коментари (0)
Традиционално српско јело сада можете припремити и у посном издању. Доносимо вам рецепт са Хиландара за посне проје у којима ћете уживати.
Састојци:
- пет шољица минералне воде
- три шољице уља
- кашичица соли
- прашак за пециво
- једна или две шаргарепе
- веза першуна
- пет шољица пшеничног брашна
- три шољице гриза
- 150 г посног качкаваља
Припрема:
У посуду сипајте минералну воду, уље, прашак за пециво, брашно, гриз и со. Умутите ручно.
Везу першуна исеците, а шаргарепу изрендајте. Оба убаците у смесу од брашна и сједините. Изрендајте качкаваљ, па и њега додајте.
Калуп за проје обложите папиром за печење и напуните припремљеним тестом.
Пеците у загрејаној рерни док не порумене. Пријатно!