НИКАД БРЖЕ И ЈЕДНОСТАВНИЈЕ: Пилетина са шампињонима у сосу од павлаке као прави кремасти избор за сваки дан
Комбинација сочне пилетина, ароматичних печурака и кремастог соса чини ово јело савршеним избором за брзе ручкове и вечере.
Пилетина са шампињонима у сосу од павлаке је једно од оних јела која су једноставна за припрему, али богата укусом.
Састојци
- 2 главице исецканог црног лука
- 400 г исецканог пилећег белог меса
- 200 г исецканих шампињона
- 200 мл павлаке за кување
- Мало маслиновог уља
- 2 коцке маргарина
- 1 коцка за супу
- 3-4 исецкана чена белог лука
- Мало бибера и оригана
У тигањ сипајте мало маслиновог уља и додајте коцку маргарина да се растопи. Додајте црни лук и динстајте. После неког времена додајте и мало воде и наставите са динстањем.
Додајте бели лук, промешајте и додајте шампињоне. Динстајте док шампињони не порумене. Затим склоните са стране и сипајте у неку чинију.
У истом тигању, додајте мало маслиновог уља и маргарин да се истопи, а затим и пилетину коју ћете динстати док не порумени.
Када је пилетина готова, додајте шампињоне, промешајте и налијте павлаку. Када прокључа, здробите коцку за супу и наставите са кувањем. Затим зачините по укусу.
Послужите уз пире кромпир, пиринач или тестенину.
Детаљније о начину припреме на видеу Уради Сама- Идеје за креативце.