Hilandarske posne PROJE - Predlog za ukusan doručak tokom posta, priprema je brza, a ostaju MEKANE i sutradan
Ukoliko još uvek niste doručkovali, vreme je da se bacite na pripremu proja od jednostavnih sastojaka!
05.03.2025.
07:41
Komentari (0)
Tradicionalno srpsko jelo sada možete pripremiti i u posnom izdanju. Donosimo vam recept sa Hilandara za posne proje u kojima ćete uživati.
Sastojci:
- pet šoljica mineralne vode
- tri šoljice ulja
- kašičica soli
- prašak za pecivo
- jedna ili dve šargarepe
- veza peršuna
- pet šoljica pšeničnog brašna
- tri šoljice griza
- 150 g posnog kačkavalja
Priprema:
U posudu sipajte mineralnu vodu, ulje, prašak za pecivo, brašno, griz i so. Umutite ručno.
Vezu peršuna isecite, a šargarepu izrendajte. Oba ubacite u smesu od brašna i sjedinite. Izrendajte kačkavalj, pa i njega dodajte.
Kalup za proje obložite papirom za pečenje i napunite pripremljenim testom.
Pecite u zagrejanoj rerni dok ne porumene. Prijatno!