Хрскаве и препуне укуса, а тајна је у овом састојку: ТИКВИЦЕ ИЗ РЕРНЕ које обарају с ногу, златно поховање без гриже савести
Ако волите поховано, али избегавате пржење у дубоком уљу – ово је рецепт који ће вас одушевити!
15.04.2025.
18:29
Коментари (0)
Хрскаве, златне и препуне укуса, ове тиквице из рерне постају омиљени летњи залогај свих који их пробају. Тајна је у савршеном споју презли, сусама и печења без пржења – идеално за лагану вечеру, здрав оброк или као неодољиви прилог.
Састојци
- 2 мање тиквице
- 150 г брашна
- 3 јаја
- 100 г презли
- 3 кашике сусама
- Со
Тиквице ољустите, а потом их исецкајте на коцкице, посолите и оставите да се оцеде 10 минута.
У брашно и со додајте мало соли, а потом јаја умутите. Затим у презле додајте сусам.
Тиквице уваљајте у брашно, па у јаја, а потом у сусам и презле.
Ређајте их на обложени плех папиром за печење и преко поспите уље.
Пеците 30 минута на 200 Ц.
Детаљније о начину припреме на видеу Кувајмо лако.