Hrskave i prepune ukusa, a tajna je u ovom sastojku: TIKVICE IZ RERNE koje obaraju s nogu, zlatno pohovanje bez griže savesti
Ako volite pohovano, ali izbegavate prženje u dubokom ulju – ovo je recept koji će vas oduševiti!
15.04.2025.
18:29
Komentari (0)
Hrskave, zlatne i prepune ukusa, ove tikvice iz rerne postaju omiljeni letnji zalogaj svih koji ih probaju. Tajna je u savršenom spoju prezli, susama i pečenja bez prženja – idealno za laganu večeru, zdrav obrok ili kao neodoljivi prilog.
Sastojci
- 2 manje tikvice
- 150 g brašna
- 3 jaja
- 100 g prezli
- 3 kašike susama
- So
Tikvice oljustite, a potom ih iseckajte na kockice, posolite i ostavite da se ocede 10 minuta.
U brašno i so dodajte malo soli, a potom jaja umutite. Zatim u prezle dodajte susam.
Tikvice uvaljajte u brašno, pa u jaja, a potom u susam i prezle.
Ređajte ih na obloženi pleh papirom za pečenje i preko pospite ulje.
Pecite 30 minuta na 200 C.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Kuvajmo lako.