Хрскави и пуњени КРОМПИР- ТРОУГЛОВИ из тигања који освајају на први залогај: Брз оброк од састојака које већ имате код куће
Ако трагате за једноставним и јефтиним рецептом који ће одушевити целу породицу, ово је прави хит.
Ови хрскави сендвич троуглови са пире кромпиром и сиром су мешавина традиционалног укуса и креативности, а припрема је толико лака да ће вам одмах постати омиљени рецепт за доручак, вечеру или ужину.
Састојци
- 1 већи кромпир
- 8 кашика белог тост хлеба
- Тврди сир по жељи
- 1 јаје
- 200 г презли
Скувајте кромпир, па га испасирајте док не добијете глатки пире. Са кришки тост хлеба пажљиво скините корице, а затим сваку кришку растањите оклагијом како бисте добили танку, савитљиву подлогу.
На половину сваке кришке хлеба ставите кашичицу пире кромпира, преко нарендајте сир по жељи, па додајте још мало пиреа. Преклопите у троугао, а ивице добро притисните виљушком како би се затвориле.
Умутите јаје, па сваки троугао уваљајте прво у јаје, затим у презле.
У тигању загрејте уље и пржите троуглове са обе стране док не добију златно-смеђу и хрскаву корицу.
Детаљније о начину припреме на видеу Делмира Cooking.