Једна намирница је "УСИСИВАЧ ЗА ЦРЕВА“, а кошта 50 ДИНАРА: Једите је сваки дан, олакшава варење и јача организам
Сигурно нисте знали какве погодности може да вам донесе.
Ради се о традиционалном млечном производу који тренутно није толико популаран као кефир или грчки јогурт. Ипак, једнако успешно обезбеђује хранљиве састојке.
Кисело млеко се производи од непастеризованог млека процесом млечне ферментације. Киселог је укуса, а такву карактеристику има захваљујући састојцима добијеним ферментацијом, који укључују млечну и сирћетну киселину, етил алкохол и угљен-диоксид.
Укључивањем киселог млека у исхрану омогућава вам да допуните свој јеловник производима који садрже магнезијум, калијум и калцијум, као и витамине Б, витамин А, витамин Д и витамин К.
Није висококалорично и има благотворно дејство на црева. Ово је углавном због чињенице да је природни пробиотик. Пробиотичке бактерије млечне киселине које се налазе у њему важне су за цревну микрофлору која подржава црева, процесе варења и регенерацију гастроинтестиналног епитела.
Његова конзумација такође помаже у јачању вашег имунолошког система.
Стручњаци кажу да кисело млеко ради као усисивач у цревима. Испијање побољшава лучење пробавних сокова и смањује ризик од затвора. Такође, може да убрза процес сагоревања масти и буде корисно за људе на дијети за мршављење.
Нема посебних контраиндикација за пијење киселог млека, али се не препоручује давање деци млађој од 10 месеци. Могу да га узимају и особе са интолеранцијом на лактозу јер ферментисани млечни производи не садрже овај шећер.
Међутим, важно је да знате да је препоручљиво да га конзумирате умерено, јер прекомерно може да доведе до сметњи у варењу, посебно ако нисте навикли да пијете кисело млеко.