Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

КАРФИОЛ НИКАД НИЈЕ БИО УКУСНИЈИ: Запеците га с ОВИМ СЛАСНИМ преливом и уживајте у сваком залогају! (ВИДЕО)

14.11.2021. 08:02
Пише:
Србија Данас/Јованка.Г
karfiol
карфиол / Извор: Фото: Youtube Printscreen/Jelajelena Петровиц

Преукусно је...

Када пожелите брз, а здрав оброк, овај запечени карфиол ће вам сигурно добро доћи. 

Било да се одлучите да га правите за ручак или вечеру, сигурно ће задовољити ваше апетите, а због прелива просто нећете моћи да га се заситите:

ЗНАМО ЗА ГАЋИЦЕ, А ЗАШТО БРУСХАЛТЕРИ ИМАЈУ МАШНУ? Објашњење је ШОКАНТНО и није због ЕСТЕТИКЕ

ЗНАМО ЗА ГАЋИЦЕ, А ЗАШТО БРУСХАЛТЕРИ ИМАЈУ МАШНУ? Објашњење је ШОКАНТНО и није због ЕСТЕТИКЕ

ЗАБОРАВЉЕНИ НАРОДНИ ЛЕК: Облогама од КУПУСА наше баке су лечиле многе бољке - ево како их најбоље искористити!

ЗАБОРАВЉЕНИ НАРОДНИ ЛЕК: Облогама од КУПУСА наше баке су лечиле многе бољке - ево како их најбоље искористити!

Снеки изгледа као АВИОН у 54. години: Певачица открила ТАЈНУ беспрекорног изгледа

Снеки изгледа као АВИОН у 54. години: Певачица открила ТАЈНУ беспрекорног изгледа

Потребно је:

  • 1 главица карфиола 600- 800 гр.
  • 2 јаја
  • 2 кашике ренданог качкаваља
  • 200 мл павлаке за кување
  • 2 кашике киселе павлаке
  • 1-2 кашике брашна
  • 100 мл млека
  • со, бибер
  • мало белог лука (може у гранулама)
  • мало першуновог листа

karfiol
карфиол / Извор: Фото: Youtube Printscreen/Jelajelena Петровиц

Припрема:

Ставити карфиол да се кува, на 7-8 минута. У чинији размутити два јаја, додати 200мл павлаке за кување и 2 кашике киселе павлаке (може и само кисела павлака), потом и грануле белог лука (може и свежи), 2 кашике ренданог качкаваља и једну кашику брашна (може и мало више, 1.5), со, бибер. У све то додати и 50мл млека, па добро измешати. 

Тепсију добро обложити маслиновим уљем или маслацом. Кувани карфиол пребацити у тепсију и преко тога прелити смесу. Одозго додати мало першуновог листа, па ставити у рерну, на 220 Ц, на 35 до 40 минута. 

Ево како то изгледа: