КРОМПИР СА ПУЊЕЊЕМ од меса - Сочан оброк који се спрема без рерне, само изрендаш, пропржиш, напуниш и уживаш
Јесте ли пробали кромпир на овај начин?
15.06.2025.
14:18
Коментари (0)
Обично печемо кромпир и месо обликујући их у мусаку или неко слично јело. Овог пута вам представљамо кромпир пуњен месом.
Састојци:
- 700 г кромпира
- црни лук
- шаргарепа
- 2 чена белог лука
- јаје
- 150 г пилећег филеа
- 150 г моцарела сира
- 200 г шампињона
- 2 црна лука
- пола шоље кајмака
Припрема:
Изрендајте кромпир, црни лук и шаргарепу, изгњечите бели лук, посолите и све лепо сједините са јајетом. Пропржите тако да добијете компактну смесу, попут кајгане.
Месо исеците на коцкице, испржите, па исто учините са црним луком и шампињонима. Прелијте кајмаком, извадите и помешајте са пилетином. Сир изрендајте.
Све састојке сложите на испржен кромпир и увијте у тортиљу или нешто налик томе. Можете запећи због сира, али не морате. Пријатно!