Најсочнија ПИЛЕТИНА У САФТУ са поврћем - Укусан и брз ручак који можете спремити за мање од пола сата
Уколико размишљате шта за ручак, потрага сада престаје!
Пилетина је најчешћа врста меса која се користи у свакодневној исхрани. С тим у вези, доносимо вам предлог за богат оброк који је укључује.
Састојци:
- пилеће груди
- црни лук
- шаргарепа
- корен целера
- 50 мл соса од парадајза
- першун
- грашак из конзерве
- брашно
Припрема:
Изрежите пилеће груди на ситне коцке, те зачините сунцекретовим и маслиновим уљем, сољу, бибером, сувим зачином и слатком црвеном паприком. Оставите у маринади, уколико имате времена. Ако не, можете одмах даље.
Изрежите поврће на жељене облике и оставите са стране.
Пилетину уваљајте у брашно и пропржите око 5 минута, чисто да се мало ухвати боја, те је извадите из тигања. Затим, пропржите поврће. Додајте парадајз сос и око 300 мл воде.
Вратите месо и све заједно динстајте још 10-15 минута. Додајте грашак из конзерве и извадите након 5 минута. Пријатно!