Лагана и летња МУСАКА ОД ТИКВИЦА као из ресторана - Кремаст и сочан оброк, спрема се једноставно, а мирише на детињство
Ако тражите савршен ручак за топле дане, ова лагана и летња мусака од тиквица биће право откровење! Кремаста, мирисна и лагана – спрема се без муке, а укус враћа у детињство.
15.07.2025.
10:29
Коментари (0)
Тиквице су право летње благо – лагане су, освежавајуће и савршено се уклапају у једноставна јела попут мусаке. Ова варијанта се пече у рерни, не садржи тешке састојке, а резултат је кремаст, сочан и лаган оброк који подсећа на домаћу кухињу наших бака.
Најбоље од свега – припрема је брза и лака, а цела кућа ће замирисати већ након првих 10 минута печења. Савршено за недељни ручак или лагану вечеру, ова мусака постаје омиљени рецепт свакоме ко је проба.
Састојци
- 2 беле тиквице
- 3 млада црна лука
- 300-400гр млевеног меса по вашем избору
- Першун, бибер, кари, суви зачин, со, уље.
- 3 јаја
- 100гр брашна
- 1 парадајз
- 250мл неутралне павлаке
- 100гр моцареле или пармезана
- Пећи у загрејаној рерни на 200ц/20-25мин.