Lagana i letnja MUSAKA OD TIKVICA kao iz restorana - Kremast i sočan obrok, sprema se jednostavno, a miriše na detinjstvo
Ako tražite savršen ručak za tople dane, ova lagana i letnja musaka od tikvica biće pravo otkrovenje! Kremasta, mirisna i lagana – sprema se bez muke, a ukus vraća u detinjstvo.
15.07.2025.
10:29
Komentari (0)
Tikvice su pravo letnje blago – lagane su, osvežavajuće i savršeno se uklapaju u jednostavna jela poput musake. Ova varijanta se peče u rerni, ne sadrži teške sastojke, a rezultat je kremast, sočan i lagan obrok koji podseća na domaću kuhinju naših baka.
Najbolje od svega – priprema je brza i laka, a cela kuća će zamirisati već nakon prvih 10 minuta pečenja. Savršeno za nedeljni ručak ili laganu večeru, ova musaka postaje omiljeni recept svakome ko je proba.
Sastojci
- 2 bele tikvice
- 3 mlada crna luka
- 300-400gr mlevenog mesa po vašem izboru
- Peršun, biber, kari, suvi začin, so, ulje.
- 3 jaja
- 100gr brašna
- 1 paradajz
- 250ml neutralne pavlake
- 100gr mocarele ili parmezana
- Peći u zagrejanoj rerni na 200c/20-25min.